Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A cég szerint elképzelhető, hogy félreértés történhetett.
Ahogy hétfőn arról a hvg.hu is beszámolt, a Dunaszerdahely a Zólyombrézó elleni, hazai meccs előtt tartott sörkóstolót a szurkolóknak, akik hörpölés után megszavazták, hogy a kipróbált öt márka közül melyiké legyen a jövő.
A teszten a Csíki Sör mellett a Staropramen, a Budvar, a Gambrinus és a Kaltenecker termékét lehetett kipróbálni, a kemény mag „túlnyomó többsége” pedig úgy találta, hogy a Csíki Sör „ihatatlan” volt. A nyertes végül a cseh Gambrinus lett, ami azt is jelenti, hogy a jövőben ilyen sört csapolhatnak a DAC-stadion büféiben.
A hír megjelenése után reagált a Csíki sör. Mint írják, a DAC-tól a manufaktúrájukból közel egy éve, 2023 júliusában rendeltek utoljára terméket, csupán 12 hordó Csíki Krém sört, és miután ennek a szavatossági ideje nem több mint 6 hónap, így a Csíki szerint ez nem lehetett az ő sörük. Azzal érveltek, hogy
valószínűleg félreértés van a rendszerben, és nem a mi termékünket kóstolhatták a kedves szurkolók Csíki Sör néven.
Ezek után arról is írnak, hogy máskor is tapasztaltak már olyan visszaélést, amikor „egyes forgalmazók/viszonteladók/partnerek Csíki Sör néven értékesítették más sörgyártók termékeit”. Soraikat azzal zárják, hogy remélik, ez esetben nem erről volt szó.
A DAC holnapján egyébként nem szerepel, hogy csapolt vagy üveges sört lehetett-e kóstolni.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.