Tetszett a cikk?

Egyszer voltak, hol vannak? Ingmar Bergman a forrongó 68-ban furcsa víziókba bonyolódott.

Egyszer voltak, hol vannak? Ingmar Bergman a forrongó 68-ban furcsa víziókba bonyolódott. A Farkasok órája (augusztus 27. 21:45, m2) Max von Sydow, no meg persze Liv Ullmann segítségével meséli el a festő történetét, aki vakációja során találkozik egy fejetlen öregasszonnyal, rálő a feleségére, aztán megöl egy gyereket, aki a víz alatt folytatja életét.

Sokdíjas hollywoodi hősmozik nagyágyúkkal a hétvégére. Az örök cowboy, Clint Eastwood 1992-es rendezésében, a Nincs bocsánatban (augusztus 29. 2:55, TV2) a western-kultusz árnyoldalát mutatja be. Gene Hackman-nel Morgan Freeman-nel kiöregedett pisztolyhősök bőrébe bújik, hogy az aranykor letűntét kellő önkritikával és iróniával vegye filmre. A reál-western három Oscarra érdemesítette a színész-rendezőt.

Szintén színész-rendezőként aratott annak idején Kevin Costner, aki a szintén vadnyugati témájú Farkasokkal táncoló sikere után olyan mozikban tűnt fel, mint például Kevin Reynolds Robin Hood, a tolvajok fejedelme című munkája (augusztus 29. 20:00, TV2). A klasszikus történet főbb szerepeiben Costner mellett az imént említett Morgan Freeman és egy egykori Robin Hood, Sean Connery. Bővebben

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Leginkább a 40 év alattiakat támadja Brazíliában a helyi vírusvariáns

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó