Tetszett a cikk?

Aki ismeri Houellebecq korábbi művét, az európai Pszichoként is aposztrofált Elemi részecskéket, az ezen a könyvön...

Aki ismeri Houellebecq korábbi művét, az európai Pszichoként is aposztrofált Elemi részecskéket, az ezen a könyvön minden bizonnyal meghökken majd. Mert míg a szerző előző könyve kemény volt és kritikus, reménytelen és a világgal leszámoló, ez a mű szerelmes és szentimentális, szenvedélyes és az életet igenlő. A főhős egy kéjutazáson ismerkedik meg kedvesével, a Szex Paradicsomába utaznak mindketten. Az utazás egy nagy szerelmet hoz magával, Valérie-t. Valérie munkamániás, s egyrészt a szexben és a szerelemben, másrészt pedig a munkában tudja kiteljesíteni önmagát. S úgy képzeli, ha ezek számára gyönyört hoznak, akkor másnak sem lehet semmi kifogása. Csakhogy Valérie életének kéjútja tragédiába fut. Tragédiába fut annak ellenére, hogy eljut a végső megnyugváshoz, ahhoz a ponthoz, ahonnan új életet kezdhetne.

Tótfalusi Ágnes fordítása, Magvető Könyvkiadó, 2003, 346 oldal

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!