Tetszett a cikk?

Ki ölte meg a szomszéd kutyáját? Ki áll az elképesztő és érthetetlen bűntett mögött?

Ki ölte meg a szomszéd kutyáját? Ki áll az elképesztő és érthetetlen bűntett mögött? Kinek és miért állhatott érdekében ez az értelmetlen pusztítás? S egyáltalán, mit vállalunk azzal, ha fényt derítünk az igazságra? Hány sokkal fájdalmasabb igazsággal kell emiatt szembe néznünk, s lesz-e elég erőnk hozzá? Haddon korábban gyerekirodalmi művekkel mutatkozott be. Ez a könyve egy autista fiúról szól, aki különös, elzárt világban él. Számmániás, a számok rendjében tud megkapaszkodni. Elvben a lakásból kimozdulni sem volna képes, de a kutyagyilkos utáni nyomozása közben olyan sokk éri, hogy elindul. A tudást akarja, a bizonyosságot szomjazza. Muszáj kiderítenie, halottnak hitt anyja hol és hogyan él, ha egyáltalán valóban létezik. Lélektani krimi, a logika útvesztőivel.

Sóvágó Katalin fordítása, Európa Könyvkiadó, 2004, 260 oldal, 2100 Ft.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!