szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 36.Magyar Filmszemle teljes versenyprogramját láthatja a nagyközönség csütörtöktől a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a versenyből kimaradt dokumentumfilmek egy részét is levetítik.

A sorozat nyitó napján három teremben összesen tizenhét alkotást tekinthetnek meg a nézők az Urániában, így például Deák Krisztina A miskolci boniésklájd, Koltai Róbert Világszám, Szőke András Zsiguli és Oláh J. Gábor Rap, revü, Rómeó című nagyjátékfilmjét.
   
A dokumentumfilmek közül a közönség jegyet válthat sok más alkotás mellett Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete, Fésős András: Herskó, Pataki Éva: Herzl, valamint Kocsis Tibor Új Eldorádó című alkotására.
   
Az Uránia mozi február 9-én a díjnyertes filmeket vetíti. A filmszemle idején a Faludi Ferenc Akadémia a kolozsvári némafilmgyártás "leleteiből" rendez kiállítást a helyszínen.
   
A Bem moziban a versenybe nevezett, de oda be nem került dokumentum- és portréfilmek láthatók február 4-8. között. A "SZEMLEzgető-BEM" című sorozat keretében február 9-én a díjazott alkotásokat tűzik műsorra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Jövő kedden filmszemle

Tizenegy játékfilm ősbemutatója szerepel a 36. Magyar Filmszemlén, amely ezúttal is dokumentumfilmek vetítésével indul február 1-jén.