szerző:
hvg.hu

A tömegközlekedési eszközök használatát kérik a Sziget szervezői a látogatóktól a rendezvény megközelítésekor. A menetrend szerinti járatokon túl a szervezők különjáratokat is beállítanak a fesztivál idejére - áll a szervezőiroda közleményében.

Kedvezményes hetijegyet vehetnek igénybe a BKV járatain a Szigetre utazó látogatók. A jegyeket augusztus 5-től lehet majd megvásárolni - áll a Sziget Kulturális Szervezőiroda közleményében. A közlekedést megkönnyítendő a szervezők különjáratokat is beállítanak az egy hét alatt. Eszerint este 10 és reggel fél 6 között buszjárat indul a Sziget és a Móricz Zsigmond körtér között, több megállót érintve. A Szigetre két hajójárat is – egyik a Jászai másik a Batthyány térről – indul, naponta délután kettő és hajnal egy között. Mérsékelt áron vehetik igénybe a látogatók a Szigetről hazajutáshoz a City Taxi szolgáltatását.

Porfürdőből prémiumfesztivál 
Miért hagytak fel a Sziget szervezői a jópofáskodó reklámkampánnyal? Mi váltotta fel a fanyalgókban korábban meglévő „drogos rockfesztivál” lassan elmosódó képét? Miért nem feltétlenül jó, ha vagány arcokkal hirdetünk, vagy ha egymásra kacsintunk, s hogyan csiszolódik Palcsó Tamással a Sziget-brand? Tovább a cikkhez.
Ingyenes kerékpármegőrző várja a rendezvény azokat, akik biciklivel érkeznek. A megnövelt befogadó-kapacitású megőrzőben igény szerint kisebb javítási, karbantartási munkát is elvégeznek majd a munkatársak. Akik nem biciklivel érkeznek, de szívesen nyeregbe pattannának, azok számára kerékpárkölcsönző működik majd a Szigeten.

„Mivel a Fesztivál környékén gyakorlatilag nincs parkolási lehetőség, kérünk mindenkit, hogy a Sziget megközelítéséhez csak tömegközlekedési eszközöket vegyen igénybe. A hajójárat, buszjárat jegyárait és a taxi transzferárait azért próbáljuk alacsonyan tartani, hogy ezzel is ösztönözzünk mindenkit, hagyja otthon az autóját. Nem beszélve arról, hogy a tilosban parkoló autókat a rendőrség elszállítja – teszi hozzá Tóth Tibor, a Sziget szolgáltatás-fejlesztési vezetője.

Félárú vasúti kedvezményt nyújt a MÁV és a GYSEV mindazoknak, akik a Sziget Fesztiválra vonattal utaznak. Az ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosító vasúti jegyeket az utazóközönség a főváros Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarára válthatják meg, kizárólag másodosztályra. A menetjeggyel az odautazást legkorábban a rendezvény napját megelőző nap 0 órától lehet megkezdeni, a visszautazást pedig a rendezvényt követő nap 24 óráig be kell fejezni. A retúrjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a helyszínen "Sziget 2006" feliratú bélyegzővel lepecsételik. A bélyegzést, vagyis az érvényesítést naponta 9 és 19 óra között végzik a MÁV munkatársai a Szigeten.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vállalkozás

Mennyit kaszálnak a Szigeten a vállalkozók?

Tolonganak a vállalkozók, hogy részt vehessenek a tömegeket vonzó nyári fesztiválokon. Kérdés, hogy a helypénzfizetési kötelezettség, a szigorú árszabás ellenére mekkora lehetőséget tartogat számukra a Sziget vagy akár a Művészetek Völgye? A presztízs vagy a profit miatt éri meg standot állítani? A hvg.hu utánajárt.

hvg.hu Kult

Sziget: porfürdőből prémiumfesztivál

Miért hagytak fel a Sziget szervezői a jópofáskodó reklámkampánnyal? Mi váltotta fel a fanyalgókban korábban meglévő „drogos rockfesztivál” lassan elmosódó képét? Miért nem feltétlenül jó, ha vagány arcokkal hirdetünk, vagy ha egymásra kacsintunk, s hogyan csiszolódik Palcsó Tamással a Sziget-brand?

MTI Kult

A Prodigy is jön a Szigetre

Újabb sztárfellépőkkel bővült a Sziget fesztivál zenei programja: a Prodigy zenekar is visszatér a Hajógyári szigetre, ahol tíz évvel ezelőtt már adott egyszer koncertet.

hvg.hu Kult

Négyszázmillióval nő a Sziget költségvetése

Négyszázmillióval megemelt költségvetéssel, kétféle hetijeggyel, 250 pluszvécével, komolyabb jazz-színpaddal és a szokásosnál is több sztárvendéggel vág neki a Sziget Rendezőiroda az augusztus 9. és 16. között tartott fesztiválnak. A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy nem tervezik kilencnaposra bővíteni a Szigetet, hogy ismét jönnek a franciák, s hogy a szokott főzelékes pultját pedig mindenki továbbra is megtalálja, legfeljebb nem a szokott helyen.

MTI Gazdaság

Milliárdokat hagynak a szigetelők a Hajógyárin

A Sziget fesztiválra érkező vendégek tavaly 6,3 milliárd forintot költöttek el - közölte a KPMG szerdán. A tanácsadó vállalat a Sziget Kulturális Szervezőiroda megbízásából készített kalkulációt, amelyben 1000 magyar és 330 külföldi adatközlésére és a multikulturális rendezvényen helyet kapott kereskedelmi egységek forgalmára hagyatkozott.

hvg.hu Kult

Napijegyet is lehet elővételben venni a Szigetre

Akik csak egy-két napra szeretnének kilátogatni a Sziget egy hetes bulijára, június 16-tól már napijegyet is tudnak elővételben vásárolni. Miután idén kevesebb – a korábbi 40 ezer helyett csak 25 ezer - napijegy kerül naponta forgalomba, érdemes élni az elővételi lehetőséggel.

MTI Kult

Negyvennégy országból érkeznek a Sziget-fellépők

A világ majd’ minden szegletéből érkeznek fellépők az idei Szigetre. Európa egyik legnagyobb fesztiválján - a hazaiak mellett – 44 ország képviseletében 252 nemzetközi produkció mutatkozik be augusztus 9. és 16. között - áll az iroda által kiadott közleményben.

Csak a magja egy kilométeres a Naprendszeren kívülről érkezett üstökösnek

Csak a magja egy kilométeres a Naprendszeren kívülről érkezett üstökösnek

Karácsony jövő héten tárgyalna Orbánnal

Karácsony jövő héten tárgyalna Orbánnal

A CEU-tól Orbán Ráhel pelenkájáig: Így nyírja tovább a független sajtó lehetőségeit Kövér László

A CEU-tól Orbán Ráhel pelenkájáig: Így nyírja tovább a független sajtó lehetőségeit Kövér László

Ilyen, amikor Brüsszel nem küld pénzt: 45,5 milliárd határvédelemre és a migrációra

Ilyen, amikor Brüsszel nem küld pénzt: 45,5 milliárd határvédelemre és a migrációra

"Ezt a döntést mindenkinek meg kell hoznia: ne éljünk hazugságban!"

"Ezt a döntést mindenkinek meg kell hoznia: ne éljünk hazugságban!"

A Városliget Zrt. szerint Karácsony fegyvertelen a Liget-projekt ügyében

A Városliget Zrt. szerint Karácsony fegyvertelen a Liget-projekt ügyében