szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zárva tart a Műcsarnok technikai okokból szombaton, a Hősök terére tervezett Fidesz-nagygyűlés napján - közölte az intézmény csütörtökön.

A múzeum azért nem nyitja ki kapuit, mert a párt az épület lépcsősora alatt, a járdán épít színpadot, így nem lehetne megközelíteni a bejáratot - mondta Héjj Klára, a közönségkapcsolatok osztályvezetője a távirati irodának. A Műcsarnok a szombati nap helyett jövő hétfőn tart majd nyitva.

A napokban más jellegű technikai okokból a Magyar Nemzeti Múzeum is korlátozza nyitva tartását: csütörtökön és pénteken 14 órakor bezár. Arra a kérdésre, miszerint ez összefüggésben van-e esetleg a Magyar Rádió környékére is kiterjedő éjszakai rendbontásokkal, Szikossy Ferenc főigazgató-helyettes nemleges választ adott. Mint mondta, a korábbi zárás a rekonstrukcióval párhuzamos műszaki átadás-átvétel miatt szükséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elszámította magát a fehérorosz diktátor, hiába csalta el a választásokat

Elszámította magát a fehérorosz diktátor, hiába csalta el a választásokat

A magyarok többsége kérne koronavírus elleni oltást

A magyarok többsége kérne koronavírus elleni oltást

Vádat emeltek a 13 ezer forintért hamis igazolást kiállító háziorvos ellen

Vádat emeltek a 13 ezer forintért hamis igazolást kiállító háziorvos ellen