szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Michael Jackson 2002-es végrendelete teremthet tiszta viszonyokat az ötvenévesen elhunyt énekes vagyona körül – számol be keddi számában a The Wall Street Journal.

A pop királyaként is emlegetett énekes hét évvel ezelőtt született végakaratában édesanyja és három gyermeke, valamint egy vagy több jótékonysági szervezet között osztotta meg vagyonát. Az újság értesülései szerint egy ügyvéd már csütörtökön átnyújthatja a Los Angeles-i fellebbviteli bíróságnak a végrendeletet, amelynél vélhetően nincs frissebb változat.

A The Wall Street Journal arról is beszámolt, hogy az énekes halála óta egy vagy két végrendelet is felbukkant, ezek azonban korábbi keltezésűek.

A sztár szülei hétfőn még úgy fogalmaztak, hogy szerintük fiuk érvényes végrendelet nélkül halt meg. A most ismertté vált végrendeletben Jackson nem említi apját, a 79 éves Joe Jacksont. A családot képviselő ügyvéd, Londell McMillan tájékoztatása szerint a szülők nem tudnak a 2002-es keltezésű végakaratról.

A kiszivárgott részletek szerint Michael Jackson John Branca ügyvédet és John McClain zenei producert, közeli barátját jelölte ki a végrendelet végrehajtóinak. Branca 1980 és 2006 között volt a sztár jogi képviselője, akit Jackson három héttel halála előtt újra alkalmazott.

Jackson vagyonának rendezése nem lesz egyszerű feladat, az énekes halálával mintegy 500 millió dolláros adósságot hagyott hátra. Az adósságok mellett azonban tetemes összegre rúgó jogdíjak és befektetések voltak a tulajdonában, amelyek kiegyenlíthetik az adósságot, sőt akár még 200 millió dolláros pozitív mérleget is eredményezhetnek.

Michael Jackson Kansas Cityben 1984. július 7-én. Megvan a végrendelet
© AP

Visszaadják a Michael Jackson-koncertekre váltott jegyek árát (Oldaltörés)


Visszakapják a Michael Jackson londoni koncertjeire váltott jegyek teljes árát a rajongók. A koncerteket szervező AEG Live keddi közleményében leszögezte, hogy a hivatalos értékesítőktől vásárlókat kártalanítják. Az eBay online aukciós oldal teljes körű kártalanítást ígért jegyvásárlóinak.

A Los Angeles-i központú AEG Live koncertszervező cég tájékoztatása szerint a jegyvisszaváltás részleteiről szerdától a MichaelJacksonLive.com honlapon lehet tájékozódni.

A rajongók kérhetik a jegyár visszafizetését, de a veszteségei csökkentésére törekvő AEG ajánlata szerint választhatják ehelyett azt is, hogy megkapják koncertjegyüket, amelyet „Jackson által ihletett és tervezett” grafikák díszítenek. A 3D-hatású jegy egyébként szintén megtekinthető lesz az említett honlapon.
Augusztus 14-ig tartja fenn a jegyekre vonatkozó ajánlatát az AEG, amely minden bizonnyal arra számít: a rajongók közül sokan ragaszkodnak majd belépőjükhöz emlékként vagy akár befektetésként, reménykedve abban, hogy azok később gyűjtői körökben értékessé válhatnak. Így történt korábban Elvis Presley 1977-es halálát követően is.

A londoni O2 arénába szervezett ötven koncertre összesen 750 ezer jegyet adtak el. A 82-124 dollár közötti áron kibocsátott belépők összesen több mint 90 millió dollárért keltek el.

Az eBay internetes aukciós weboldal illetékesei közben szintén kidolgozták azok kártalanításának módját, akik honlapjukon licitálással jutottak a jegyükhöz. Mint szóvivőjük, Jenny Tomas hétfőn elmondta: nemcsak a jegy árát, hanem a tranzakció teljes költségét is vissza fogják kapni a vásárlók. Vagyis akik például kétszeres-háromszoros áron jutottak az eBayen a belépőjükhöz, az egész összeget visszakapják. A kivitelezés részleteinek kidolgozása még folyik, így a szóvivő arról nem tudott felvilágosítást adni, hogy a visszatérítésért a cég vagy a jegyértékesítők lesznek-e a felelősek.

A csütörtökön váratlanul elhunyt sztár This is It című fellépéssorozata július 13-án vette volna kezdetét és egészen a jövő évig húzódott volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!