szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gazdasági válság és a csökkenő reálbérek ellenére újra nőtt a magyarok mozilátogatási kedve: idén az első öt hónapban ugyanis 12 százalékkal, 3,99 milliárd forintra nőtt a pénztári jegybevétel, miközben a nézők száma négy százalékkal, 3,88 millióra növekedett úgy, hogy az előadásszám 196 ezerről 176 ezerre csökkent - írta a Napi Gazdaság hétfői száma.

A nézők fokozott érdeklődését látva a forgalmazók egyre több filmet hoznak ki 3D digitális kópiával és az üzemeltetők is hajlandók áldozni a technológia felszerelésére. A mozi iránti érdeklődés újbóli növekedését látva megjöttek a hirdetők is: egyre több megrendelő fedezi fel ezt a célcsoportot magának. Az idei első öt hónapban a TNS Media Intelligence adatai szerint növekedett a mozira fordított reklámköltés: tarifaáron számítva a vásznas (on-screen) szpothirdetéseket tekintve eddig 78 százalékos bővülést mutat a felület, ami több mint félmilliárd forintot jelent. Az általános fellendülésből egyedül az artmozik nem vették ki a részüket: ezekben ugyanis csökkent a nézőszám - írta a gazdasági napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Oscar-díj: tarolt a Gettómilliomos

A Gettómilliomos című dráma kapta meg a legjobb film Oscar-díját vasárnap este Los Angelesben a 81. Oscar-gálán. Aranyszobrocskát kapott mások mellett Sean Penn, Kate Winslet, Heath Ledger és Penélope Cruz.

Nagy Gergely (hvg.hu) Kult

A múlt nélküli mozi, avagy miért éppen Battonya?

Az egykori Szovjet-Magyar Barátság Sporttelep gondozott gyepén a tűző déli napban zajlanak a Fair Play Kupa kispályás labdarúgó torna küzdelmei. Odébb falunapi hangulat: pörköltfőzés, felfújható gumivárban hancúrozó gyerekek, a lányokat szirénával riogató rendőrök. Nem sok jele annak, hogy Battonyán, a hatezer lakosú határszéli városkában kulturális fordulat volna készülőben. Szent Iván napján, harminckét fok melegben. Pedig a levegőben nem csak az alföldi délibáb rezeg.

hvg.hu Tech

Jövőre a boltokba kerülhet a 3D-tévé

A 2012-es londoni olimpiai játékokat már valószínűleg három dimenzióban is élvezhetik a nézők, s a jelenlegi trendek alapján kijelenthető: jövő évtől már bárki vásárolhat majd holografikus készüléket.