szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy, a dj-kultúrából élő show-műsorral gúnyt űző sztár testvérpáros játszik Budapesten pénteken, a Magyar Televízió volt székházának 4-es stúdiójában. A zenei paletták sokaságán átívelő mintavételezésüknek köszönhetően korunk egyik legszórakoztatóbb előadásával kecsegtet a 2many dj’s.

Egy belga popzenekarral állunk szemben, amelyet két zenész-lemezlovas testvér alkot: ritka előadásaikkal az évek során popszárokhoz méltó felhajtást csaptak maguk körül. A rajongók és a média érdeklődését tovább tüzelendő, Magyarországon először a Tőzsdepalotában, vagyis a nemrég még Magyar Televízió székházaként üzemelő Szabadság téri házban rendezik a bulit. A szervezők ígérete szerint igyekeznek mindent kihozni a patinás épület adta lehetőségekből. A hajdani stúdiók és vetítőtermek szürreális képi hatásokkal, óriás ledfalakkal és szemfényvesztéssel ejtik majd még inkább transzba a partizókat.

Előadásmódjuk meglepő, öniróniától sem mentes, noha eredetileg csak viccből indult a formáció. Mára a fesztiválok nagyszínpadait rengetik meg, tízezreknek mutatva fügét szettjeikkel. A popot elektróba oltó genti urak első hivatalosan megjelent lemezükhöz 187 szám hangmintáihoz akarták megszerezni a jogokat, de végül csak 114-hez sikerült: ezekből áll össze a 45 számot tartalmazó album.

A Dawaele testvérek zenei produkciójuk mellett azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy hivatalosan nem jelentetnek meg lemezeket, miközben rádiókban játszanak, a közönség által lelkesen fogadott turnéfilmet csináltak, emellett bőven van idejük remixelésre is. A kritikusok szerint a lemezlovas kultúra történetében a 2many dj’s tekinthető minden értelemben popzenének, mellyel ironikus módon az elektronikus zenei kultúra hajnalán minden áron szakítani akart a korai bakelitlemez-pörgető generáció. Ezzel együtt sok vidámságot ígér péntek estére a két belga és a további 20 magyar dj, akik a három termes multimédia-orgiát választók szórakoztatására vállalkoznak. A buliról bővebben itt és a Facebook oldalain.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi