szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dyga Zsombor, a Tesó és a Kész cirkusz rendezője Miskolcon forgatja legújabb nagyjátékfilmjét, az Utolér című thrillert, amely a tervek szerint jövő ősszel kerülhet a mozikba.

A mozi egyszerre több szálon futó dráma és határokat feszegető thriller, amely sötét utazásra repíti a nézőt, hogy felfedezze, miféle borzalmak rejtőznek, rejtőzhetnek szomszédjaik ajtaja mögött - mondta Tóth Péter Miklós producer a film szerdai sajtónapján az MTI-nek. Mint kifejtette, a filmben három hétköznapi tragédia zajlik le egy mai kelet-európai nagyváros peremvidékén.

A cselekmény egyik vonalán egy túlhajszolt pincérnő (Margó) kisfiát azzal gyanúsítják, hogy köze lehet osztálytársa eltűnéséhez. A fiúcska elárulja anyjának, barátját valójában tornatanáruk házába zárták be; anya és fia elindulnak kiszabadítani a kisfiút.

A másik szál egy lelkileg összetört mentőorvosról, Péterről szól, aki betegében felismeri azt a férfit, aki évekkel ezelőtt megölte kisfiát. A doktor komoly morális dilemmával néz szembe: megmentse ennek az embernek az életét, vagy éljen a bosszú lehetőségével.

A harmadik esemény egy karrierje végén álló gyorskorcsolyázónő, Alma életébe enged bepillantást, őt egy titokzatos öregember kezd el követni. Lajos, a haldokló vénember hamarosan megzsarolja a nőt egy szörnyű bűnnel, amelyet a múltban elkövetett. A filmben hat átlagember van krízishelyzetben. A kérdés csak az, hogyan vizsgázik az utca embere extrém szituációkban, és mi köti össze sorsukat - mondta Tóth Péter Miklós az MTI-nek. 

A 110 perces thriller/drámát Lovas Balázs írta, rendezője Dyga Zsombor. Margót Ónodi Eszter, Feketét Seres Zoltán alakítja, Alma szerepében Bartsch Katát láthatják, Pétert Andrew Hefler, Lajost pedig Heinz Trixner játssza. A borsodi megyeszékhelyen összesen 61 helyszínen készülő thriller stábja novemberben érkezett a városba, és egészen karácsonyig dolgozik. A 240 millió forintos költségvetésű mozi angol nyelvű lesz; a produkciót az újonnan alakult Miskolci Filmalapnak sikerült a városba csábítania.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!