szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2010-es Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjának külső- és belső kialakítására kiírt pályázatot Lévai Tamás építész nyerte. vajon hogyan fest majd a pavilon valójában?

A 2010-es Sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjába függesztett farudak sokasága erdőhöz hasonlatos, ritkulásai pedig tisztások üres tereit idézik. A fa installáció minden egyes eleme hangszerként viselkedik, a közel hatszáz mozgatott hangdoboz rendszere ezáltal hullámzó hangteret képez. Az installációt nappal a természetes fény, éjjel a hangdobozokba rejtett fénypontok változtatják csillagos égbolttá. A pavilon közepébe a nagyméretű Gömböcöt helyezik el.

© MTI


A Sanghaji Világkiállítás 2010. május elsején nyílik meg és október 31-én zárja kapuit. 2009. márciusáig összesen 233 ország jelezte részvételi szándékát: Európából 45, Afrikából 50, Ázsiából 45, Amerikából 29, Óceániából pedig 16.

A magyar pavilon terve
© MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!