szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak jövő hét vasárnap, május 2-án zár a Szépművészeti Múzeum Degas-tól Picassóig című kiállítása.

Az eddig több mint 110 ezer látogatót vonzó tárlat eredetileg most vasárnap zárta volna kapuit, de a Szépművészeti Múzeum kérésére a képeket kölcsönadó moszkvai Puskin Múzeum engedélyt adott, hogy egy héttel tovább maradjanak Budapesten a remekművek - olvasható a Szépművészeti közleményében. A tájékoztatás szerint a múzeum a jövő héten pénteken és vasárnap különleges programmal, éjszakai nyitva tartással búcsúztatja a kiállítást.

A Szépművészeti kedden közölte, tárgyalásokat folytat a kölcsönadó Puskin Múzeummal, hogy a remekművek még Budapesten maradhassanak. A január vége óta látható tárlaton kiállított ötvenöt mű a francia festészet a XIX. század közepétől a XX. század elejéig tartó időszakáról ad áttekintést. A kiállításon az impresszionizmus, a XIX. század utolsó évtizedének szimbolizmusa, a fauve-ok és a kubisták által fémjelzett első avantgárd mozgalmak fontosabb műveivel találkozhatnak a látogatók, akik többek között Courbet, Corot, Degas, Manet, Monet, Renoir, Gauguin, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Cézanne, Matisse és Picasso remekműveinek segítségével kaphatnak képet a korszakról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Kult

Ellopott Degas-kép: elengedték a gyanúsítottat

Egy múzeumi éjjeliőrt gyanúsított a francia rendőrség azzal, hogy köze volt Edgar Degas egy Marseille-ben kiállított festményének csütörtökre virradóra történt ellopásához, de péntek délután vádemelés nélkül szabadon engedték - közölték az illetékesek.

Kult

Degas-tól Picassóig: remekművek és gyűjtőik

Degas-tól Picassóig címmel a moszkvai Puskin Múzeum gazdag gyűjteményéből válogatott remekműveket mutat be a Szépművészeti Múzeum új tárlata, amely január végén nyílt.

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Hogyhogy hétfő délelőtt dolgozunk a leghatékonyabban?

Hogyhogy hétfő délelőtt dolgozunk a leghatékonyabban?

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter

Koronavírusos lett a német egészségügyi miniszter