szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vágyakozás napjai című filmjéért Pacskovszky Józsefet a legjobb rendező díjával jutalmazta a jubiláló wiesbadeni filmfesztivál.

A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő GoEast! filmfesztivál a közép-kelet-európai filmek rangos németországi ünnepe. A legjobb rendezőnek járó díjat Pacskovszky József személyesen vette át a kedd esti díjkiosztón - közölte a Magyar Filmunió. A zsűri A vágyakozás napjaiban a rohamosan változó társadalmi elvárások és az egyén között feszülő ellentét ábrázolását méltatta. A film a 41. Magyar Filmszemlén a legjobb forgatókönyv és a legjobb hang (Arany Mikrofon) díját is elnyerte.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával francia koprodukcióban készült 104 perces fekete-fehér játékfilm egy középkorú házaspárról szól, akik lehetőséget kapnak a sorstól, hogy a balesetben elveszített lányuk helyébe befogadjanak egy ismeretlent, akit házvezetőként alkalmaznak. Anna, a néma lány jelenléte a házban - úgy tűnik - mindent megváltoztat. A főbb szerepekben Catherine Wilkening francia színésznő, Schefcsik Orsolya, László Zsolt, Orosz Ákos és Gáspár Sándor látható.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Fiatal farkasok a fővárosban

Fiatal farkasok II. alcímmel rendezik meg május 6. és 14. között Budapesten, majd Pécsett a XVI. Lengyel Filmtavaszt, melynek középpontjában idén az ifjú filmesek legsikeresebb alkotásai állnak.

MTI Kult

Ringbe szállhat az Arany Pálmáért Mundruczó új filmje

Mundruczó Kornél ismét versenyezhet az Arany Pálmáért a cannes-i filmfesztiválon. A Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című legújabb filmje a hivatalos versenyprogramba kapott meghívást - jelentették be pénteken a világ egyik legjelentősebb filmes művészeti szemléjének szervezői Párizsban.

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

FT: Újra padlót foghatnak az EU gazdaságai, W-alakú kilábalás jöhet

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy

Marabu Féknyúz: A statisztika idomítása jobban megy