szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Adolf Hitler elleni egyik merényletről készül filmet forgatni a Yellow Bird Pictures produkciós cég.

Az 1939. november 8-án a müncheni udvari sörfőzdében történt bombatámadás történetének forgatókönyvét Fred Breinersdorfer, a Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel című nagy sikerű játékfilm szerzője írja.

A Torsten C. Fischer rendezésében készülő film forgatási munkálatai előreláthatóan 2012-ben kezdődnek, a szereposztásról egyelőre nincsenek információk. A produkciós céget a film tervétől az sem riasztja vissza, hogy az 1944-es Stauffenberg-merényletet feldolgozó, 2008-ban Tom Cruise főszereplésével bemutatott Valkűr című dráma sikere mind a kritikusok, mind a közönség körében elmaradt.

1939-ben Georg Elser, a náciellenes ellenállási mozgalom tagja saját készítésű bombával próbálta megölni Hitlert és a náci vezetés tagjait a barnaingesek találkozóján a müncheni sörfőzdében. A Führer azonban szokásával ellentétben jóval a tanácskozás vége előtt váratlanul távozott a pincéből, így ő - a meg sem jelent Hermann Göringgel és Heinrich Himmlerrel együtt - megúszta a támadást. Elsert 1945-ben 5,5 évig tartó rabság után, röviddel a háború vége előtt Hitler parancsára kivégezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Árengedményért kuncsorgott Hitler álmai autójáért

"Álmai autójának", egy 11/40-es Mercedes Benznek a megvásárlása érdekében a szó szoros értelmében árengedményért kuncsorgott Hitler egy most nyilvánosságra került, történelminek minősített levél szerint.

MTI Tech

Eddig ismeretlen dokumentumok Hitler börtönéletéről

Adolf Hitler különleges bánásmódban részesült, amikor 1924-ben börtönben ült. Látogatók százai kereshették fel, néha felügyelet nélkül, 35. születésnapjának megünneplésén pedig 30-40-en is részt vettek - ezt tanúsítják Németországban nemrég előkerült dokumentumok.

hvg.hu Shake

Hitlert ringatja Szűz Mária

Guiseppe Veneziano kiállítása felháborodást keltett a toszkánai Pietrasanta városában. Képein diktátorok és rajzfilmfigurák enyelegnek, Szűz Mária például Hitlert dédelgeti.

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Kiderült, mikor mutathatják be a Samsung új összecsukható mobilját, a Galaxy Z Fold3-at

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva