szerző:
Lukács Andrea
Tetszett a cikk?

Budapesten idén elmarad az Operabál, az osztrákok viszont megtartják Bécs legelőkelőbb farsangi partiját március 3-án. A sztárvendég Bo Derek lesz, aki a Bombanő című filmmel vált világhírűvé 1979-ben.

Bo beadta Derekát, szólhat a rossz szóvicc. A bécsi Operabál celeb díszvendége a Bombanő című 1979-es vígjáték főszereplője lesz, akire legtöbben úgy emélkeznek, hogy fonott hajjal, aranyszínű fürdőruhában szaladgált a tengerparton. Harminc évvel ezelőtt Bo Derek volt az ügyeletes szexszimbólum, hatása a férfitársadalomra akkora volt, hogy egy pénzügyi kifejezést is társítottak hozzá. A pénzpiaci körökben még azóta is Bo Dereknek hívják a tökéletes befektetést, a lenti film miatt, melynek angol címe, 10, a tökéletes méretekkel megáldott nőre (perfect 10) utal.

Mostanra leáldozott a színésznő csillaga, bár előadói képességeiről sosem volt egyöntetű a nagyérdemű véleménye. Többször jelölték például az Arany Málna díjra legrosszabb színésznő kategóriában. Az 54 éves Derek magával szemben is kritikus. Februárban például a németországi 100 éves Hollywood gálán nyilatkozott őszintén kinézetéről, és elmondta, hogy ő is irigykedik magára, ha elnézi a róla évtizedekkel korábban készült képeket - tudósított a napokban a Blikk.

A március 3-ai eseményre Richard Lugner oldalán érkezik majd Derek. Az osztrák mágnás évről évre azon ügyeskedik, hogy exkluzív kíséretet szerezzen maga mellé. Így keringőzött már Grace Jones-szal, Carmen Elektrával, Nicolette Sheridannel és Gery Hallywellel is. Paris Hilton 2007-es megjelenéséért állítólag 16 ezer dollárt kellett fizetnie a 78 éves celebvadásznak, az idei kísérőért nem tudni, mennyit perkált Lugner. Azt viszont igen, hogy Derek csak a harmadik volt a sorban, előtte gyors egymásutánban két rejtélyes szupersztár is visszamondta az idei meghívást. A tavalyi fiaskót talán elkerüli Lugner, akkor Lindsay Lohant harangozta be a bécsiek legpuccosabb farsangi báljára, akiről utolsó pillanatban derült ki, hogy jobb dolga akad a pukedlizésnél.

Richard Lugner Hiltonnal mutatkozott a 2007-es bécsi operabálon
©

A báli szezont 1877 óta ünneplik a bécsi Operaházban, de a tradíciója messzebbre nyúlik, már 1815-ben is rendeztek bált az osztrákok a Bécsi Kongresszushoz kapcsolódóan. A farsangi időszakban számos alternatív báli programon is részt lehet venni. A Technobált például januárban már másodszorra rendezték meg, ahol három tánctéren különböző elektronikus zenére rophatták a nagyestélyibe öltözött osztrákok.

©

Ám az igazi konkurencia a Rosenball, azaz a Rózsák bálja, melyet évek óta egy napon rendeznek meg az Operabállal, hogy leszámoljanak a konvenciókkal. Ezen az eseményen a melegszcéna vonultatja fel legszebb gardróbját.

A 2009-es Rózsák báljának plakátja
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Új gomb kerül a Windows 10-be, az újraindításkor lehet hasznos

Jobb sejtes immunválaszt alakít ki az időseknél az AstraZeneca vakcinájának első adagja, mint a Pfizeré

Jobb sejtes immunválaszt alakít ki az időseknél az AstraZeneca vakcinájának első adagja, mint a Pfizeré

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei