szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pénteken kezdődő Budai Gourmet lesz az első olyan, Sziget kft. által szervezett rendezvény, amelyen teljesen kiiktatják a készpénzes fizetést. A VOLT, Balaton Sound és Sziget fesztiválokon is már csak a fesztiválkártyával lehet vásárolni, de borravalót így is adhatunk.

Idén már készpénzmentessé válnak a Sziget iroda által szervezett fesztiválok, vagyis az összes sörözőben, büfében, vagy üzletben és szolgáltatóhelyen csak az előre kiváltott és pénzzel feltöltött fesztiválkártyával lehet fizetni.

A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda Kft. tájékoztatása szerint egy kártyát elég lesz kiváltani a négy hazai fesztiválon (Budai Gourmet, VOLT, Balaton Sound, Sziget), de az arra feltöltött egyenleg nem hordozható az egyes fesztiválok között. Ha el nem költött összeg marad a kártyán, az a fesztivál végéig visszakérhető. 

A látogatók belépéskor a karszalaggal együtt kapják meg kártyájukat. Egyenlege induláskor nulla forint, de aktiválásához regisztrálni kell, vagy fel kell tölteni. Regisztrálni - írják a szervezők - nem kötelező, de például az elveszett kártyát letiltani, vagy a rajta lévő összeget egy új kártyára átvinni csak regisztrált kártyák esetében lehet. Regisztrálni SMS-ben, vagy online lehet, módjáról részletesen itt írnak a szervezők.

A kártya legfeljebb 240 ezer forinttal tölthető fel, de bármennyiszer, akár készpénzzel, akár bankkártyáról a kártyafeltöltő pontokon. (Utóbbi kezelési költsége 100 forint.) A fesztiválokon tehát a készpénzes fizetés a kártyafeltöltésre korlátozódik, ezért a készpénzlevételhez továbbra is lesznek bankautomaták a rendezvényeken.

Fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a terminálhoz, amelyen előzőleg a kártyaegyenleget is ellenőrizni lehet. Ha valaki borravalót is szeretne adni a pultosnak, azt előzőleg jelezni kell, és ennek megfelelően vonják le a végösszeget.

Fontos azonban tudni, hogy a fesztivállal szerződésben lévő City Taxi csak a célállomás bemondása és előre fizetés esetén fogadja el a kártyát, ha pedig ehhez elegendő összeg nincs a kártyán, a különbözet készpénzzel kiegyenlíthető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

72 ingatlant ad el Budapest, milliárdos bevételt vár

Jelezni fog az Edge böngésző, ha ellopták a jelszavát

Jelezni fog az Edge böngésző, ha ellopták a jelszavát

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi