szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tavalyi 84-85 ezer után 90 ezernél is több látogatóra számítanak a VOLT Fesztivál szervezői - hangzott el a keddi sajtóbejáráson.

A péntek és a szombat este "teltház-gyanús" - közölték a szervezők. Mint elmondták, utoljára a 2007-es Prodigy-koncerten kellett kitenni a "megtelt" táblát. Hogy hány jegy kelt el, azt egyelőre nem tudni, mivel a legnagyobb roham a rendezvény előtti napokban szokott lenni. A külföldről, elsősorban Ausztriából és Szlovákiából érkező vendégek arányát 5-10 százalék közé jósolta Fülöp Zoltán, a VOLT egyik főszervezője, hozzátéve, hogy pontos adatot azért nem tudnak mondani, mert az osztrák vendégek zöme a határ közeléből érkezik, így már korábban átruccant jegyet venni. 

Az már biztos, hogy a bérletesek száma mintegy 30 százalékkal emelkedett, ezért másfélszeresére bővítették a sátorozóknak elkülönített részt. Sokan Sopronban kerestek maguknak szállást, de a város gyakorlatilag megtelt, így a későn intézkedők nagy valószínűséggel már jórészt csak ausztriai panziók, szállók közül válogathatnak. A 15 hektárnyi területen zajló fesztivál szervezői bizakodóak az időjárással kapcsolatban; itt mindig inkább a kismartoni, mint a magyarországi előrejelzés volt a pontosabb, az pedig jó időt jósol. 

Ezzel együtt megerősítették a biztonsági előkészületeket: külön konténert alakítottak ki, ahol a katasztrófavédelem és a biztonsági szolgálat vezetői éjjel-nappal egyeztethetnek, a helyszínt bekamerázták, és felszerelték olyan hangszórókkal, amelyen keresztül vészhelyzet - például heves vihar közelsége - esetén figyelmeztethetik a közönséget. 

Nem sokkal dél után már néhányszázan piknikeltek a főbejárat előtt, lehetőség szerint árnyékos helyet keresve. A Sopron belvárosa felől érkező úton számos kis csoport vagy magányosan érkező fesztiválozó baktatott a tévétorony tőszomszédságában lévő Lővér kempinghez, a VOLT színhelyére, ahol 18 órakor van a kapunyitás. 

Kedden többek között a Budapest Bár és a Magna Cum Laude lép színpadra, de a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéről készült filmet is levetítik. A VOLT egyben a magyar EU-elnökség hivatalos záróbulija, ebből az alkalomból szerdán este Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogat a fesztiválra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár kötelezni nem tudják, az éttermek szeretnék, ha minél előbb beoltanák a dolgozóikat

Bár kötelezni nem tudják, az éttermek szeretnék, ha minél előbb beoltanák a dolgozóikat

Ursula von der Leyen furcsa indokkal mondott le arról, hogy kiálljon Ukrajna függetlensége mellett

Ursula von der Leyen furcsa indokkal mondott le arról, hogy kiálljon Ukrajna függetlensége mellett

Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak

Gulyás Gergely: A kínai vakcina hatásosabb, mint a nyugatiak