Tetszett a cikk?

Limitált példányban megvásárolhatók azok a képek, amiket kamaszkorának végén készített a leendő rendező.

Spielberg maga is azt nyilatkozta egy ízben Stanley Kubrickról: nincs a történelemben senki, aki nála jobban értene a filmforgatáshoz. Kevesen tudják azonban, hogy a Ragyogás, a Mechanikus Narancs és a 2001: Űrodüsszeia alkotója már jóval hollywoodi ikonná növése előtt magáévá tette azt a látásmódot, ami később erőteljesen visszaköszönt filmjeiből.

Kubrick ugyanis 17 évesen a Look magazinnál kezdett dolgozni sajtófotósként, egészen 1950-ig, amikor is a filmek felé fordult. Korai fényképei szerencsére nem vesztek el, sőt, a Museum of the City of New York és egy antikvitásokkal foglalkozó webshop közreműködéseként most ismét reflektorfénybe kerültek, és limitált példányban meg is vásárolhatók.

©

Nem nehéz megállapítani a fotókról, hogy a későbbi rendezői stílusjegyek, mint a sajátos kompozíció, a dráma és a misztérium ha nyomokban is, de már felfedezhetők rajtuk.

A Life-style.hu többet is megmutat a nyilvánosságra hozott képekből, ezeket ide kattintva lehet megnézni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!