szerző:
MTI

A végéhez közeledik az eddigi legdrágább német mozifilm, a Cloud Atlas (A felhőatlasz) forgatása az Oscar-díjas Halle Berry és Tom Hanks főszereplésével.

Stefan Arndt, az X-Filme berlini produkciós cég vezetője szerint karácsony előtt készen lesznek a forgatással. A munkában részt vesz Grant Hill producer (Titanic), és Tom Tykwer valamint Andy és Lana Wachowski rendezők (Mátrix-trilógia).

Százmilllió eurós költségvetésével a Cloud Atlas az első német kísérlet igazi nemzetközi kasszasiker készítésére.

A főbb szerepekben Tom Hanksen, Halle Berryn kívül Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent látható.

A film irodalmi adaptáció, amely David Mitchell brit író 2004-ben megjelent Cloud Atlas című regénye nyomán készül. A regény története a XIX. századi Ausztráliától egészen a jövőbeli, "posztapokaliptikus" Hawaiig nyújtózik térben és időben. A hat szálon futó cselekmény jeleneteit Skóciában, Spanyolországban és Németországban veszik fel.

A forgatások végeztével kezdődnek a film utómunkálatai. A Cloud Atlas várakozások szerint 2012 októberében kerülhet a mozikba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!