szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Flashmobot szerveztek a Fővárosi Közgyűlés Váci utcai épületénél szerda délután, hogy tiltakozzanak Dörner Györgynek az Új Színház igazgatójává történő kinevezése ellen.

"Szomorú, hogy ismét egy olyan ügy miatt kell találkozunk, mely megrendítette a hazai és határon túli művészeti élet számos tagját, és mindazokat, akik a szabad, a politikai ideológiáktól mentes művészet pártolói" - írták a szervezők a Facebookon. "A magyar kultúra védelmében nem engedhetjük, hogy ami az Új Színház igazgatói kinevezése körül történt, szó nélkül maradjon. A művészet szabad!" - olvasható a felhívásban.

"Ezzel a demonstrációval ismét üzenetet küldünk Tarlós István főpolgármester úrnak, hogy vonja vissza Dörner György igazgatói - és Csurka István intendánsi - kinevezését, és a Fővárosi Önkormányzat írjon ki új pályázatot! Dörner György és Csurka István kinevezése elleni tüntetés után ÚJ AKCIÓT kell szervezünk az Új Színházért és a magyar kultúráért, amelyben számítunk rátok!" - olvasható a közösségi oldalon.

A hvg.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint mindössze 20-25-en vehettek részt a megmozduláson. Tarlós István főpolgármester egyébként éppen a flashmob ideje alatt tette közzé, hogy felkéri Dörner Györgyöt, az Új Színház kijelölt igazgatóját, hogy Csurka Istvánt ne alkalmazza színházában.

Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

"Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Csurka István úr többszöri kérésem és ezt követő nyilvános felhívásom ellenére is újólag az európai politikai kultúrával összeegyeztethetetlen módon nyilatkozik meg lapjában. Ezért - bár azt nem ellenzem, hogy Csurka István sikeres drámáit műsorára tűzze - felkérem Dörner György urat, az Új Színház kijelölt igazgatóját, hogy Csurka István urat színházában ne alkalmazza" - olvasható a főpolgármester szerdai közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány

Tudatosan veszi el a kedvét a szegényeknek a gyerekvállalástól a kormány