szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A városi közgyűlés MSZP- és Jobbik-frakciója is kifogásolja a miskolci színházigazgató, Kiss Csaba megválasztásának módját.

Kiss Csaba és Koltay Gábor pályázott az ország legrégebbi kőszínházát, a Miskolci Nemzeti Színházat működtető kft. élére, a város közgyűlése kedden, rendkívüli ülésén Kiss Csabát választotta meg. A mintegy háromszáz színészt és egyéb alkalmazottat foglalkoztató intézmény dolgozóinak többsége, valamint a szakmai bizottság korábban Koltay Gábor pályázata mellett tette le voksát.

Ezzel kapcsolatban Simon Gábor, a közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: mindkét pályázatot elfogadhatónak ítélték, Koltay Gábor a színház tradíciójára, míg Kiss Csaba a megújulásra fókuszált. Ugyanakkor az, hogy személyi kérdésről nyílt, név szerinti szavazáson döntsön a közgyűlés, példátlan, nem méltó sem Miskolchoz, sem színházához - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a színházat működtető kft. még meg sem alakult, azaz "egy nem létező cég élére választottak vezetőt".

A közgyűlésben szintén ellenzékben lévő Jobbik frakciója közleményt adott ki, amelyben azt írták: "a miskolci emberekkel és a szakmával együtt" értetlenül állnak e "kádári időket idéző politikai mentalitás" előtt.

A "Fidesz-KDNP kicsinyes politikai lobbiérdekek mögé száműzte a kultúraértő miskolciak és a legmagasabb szakmai fórumok véleményét (...), átverte azt a több tízezer miskolci választót, akinek egy emberként dobbant meg a szíve attól a megtiszteltetéstől, melyben a művészóriás Koltay Gábor részesítette városunkat akkor, amikor beadta pályázatát" - fogalmaztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Hadházy feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte Tiborcz turai kastélyszállója vendégeket fogad

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Ötven nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években