szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A lakásába történt betörés után Charles Dumont francia zeneszerző arra kéri a tetteseket, hogy legalább Edith Piaf sanzonénekeshez fűződő emlékeit küldjék neki vissza.

"Sok pénzt vittek magukkal, de elsősorban az Edith-hez fűződő emlékeim ellopását fájlalom" - mondta el a Le Parisien című lapnak Dumont, akinek nevéhez többek között a Non, je ne regrette rien című világhírű dal megírása is fűződik.

Dumont a betörőket arra kéri, hogy adják vissza elhunyt édesapja jegygyűrűjét, a Piaf autogramjának gravírozásával ellátott arany karkötőjét, valamint azt a mandzsettagombpárt, amelyet ajándékba kapott az énekesnőtől. "Beleteheti egy egyszerű borítékba is, hogy elküldje a címemre" - kérte Dumont.

A betörés során az elkövetők egy széfet is eltávolítottak a falból és magukkal vitték. A lakásból összesen mintegy kétszázezer euró összegben tűntek el értékek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!