szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeptember 20-án kerül a mozikba az 1967-es Tüskevár remake-je. Elkészült az előzetes.

Augusztus 2-án tartják a Tüskevár ősbemutatóját, a mozikban pedig szeptember 20-ától láthatjuk az 1967-es film remake-jét. Mivel a produkció készítői állami támogatás nélkül, magánbefektetői kölcsönből fedezték a kiadásokat, csak hét év alatt lett kész.

A filmet Balogh György rendezte, a szereplők között pedig ott van Eperjes Károly, Molnár Piroska, Pogány Judit, és Kovács Lajos is, de felbukkan Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter és Szacsvay László is. Tutajost a Sorstalanságból ismert Nagy Marcell alakítja. A film jeleneteit az eredeti helyszínen, a Kis-Balatonnál, Csongrádon és környékén, valamint a tiszai árterekben vették fel. Íme az előzetes.

Részlet az eredeti filmből:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!