szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mutatják be A hatodik koporsó című Csurka István-drámát az Újszínházban – mondta Tarlós István. A főpolgármestert kedden értesítette a döntésről Dörner György igazgató.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a darabbal kapcsolatosan csak véleményt mondott, és azt megismerve Dörner György úgy döntött, hogy nem mutatják be a drámát. A hatodik koporsó helyett egy sokkal korábban írt, egészen más témájú Csurka-darabot tűznek műsorra. Arról még nincs hír, pontosan melyiket.

Tarlós István az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt múlt csütörtökön arról, hogy nem támogatja A hatodik koporsó című darab színházi bemutatását, mert szerinte annak vége "enyhén szólva nagyon necces”, "igazságtalan, bizonyíthatatlan, elvakult állásfoglalást" tartalmaz.

A főpolgármester az előadóművészeti törvényre hivatkozva azt mondta, hogy fenntartóként nem avatkozhat bele a műsorpolitikába, még akkor sem, ha őt teszik felelőssé, ha bemutatják a darabot. Hozzátette: el fogja mondani a véleményét és bízik abban, hogy az ér valamit, joga van a figyelmeztetéshez.

A hatodik koporsó című darab ősbemutatója az Újszínház új évadának műsorán szerepelt. A teátrum eddig a szezon "húzó darabjának" nevezte a drámát.

Fischer Ádám karmester augusztus közepén közölte: ősszel nemzetközi aláírásgyűjtést szervez, addig különböző nyugat-európai lapokban tiltakozik a hazai kulturális élet viszonyai, elsősorban A hatodik koporsó bemutatása ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

Talán nem érdemes beoltani a legidősebb súlyos betegeket, figyelmeztetnek a norvégok

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek