szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bármelyik Csurka-drámát tűzik is az Újszínház műsorára, azt húzódarabnak tartja Dörner György igazgató, aki a teátrum szerdai évadindító sajtótájékoztatóján a műsor ismertetése mellett a színház új logóját és honlapját is bemutatta.

Dörner György igazgató hangsúlyozta: A hatodik koporsó helyére bármelyik Csurka-darabot teszik is, azt húzódarabnak, szavai szerint évad-meghatározó darabnak tartja. 

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, valóban a Tarlós István főpolgármesterrel lezajlott beszélgetés után döntött úgy, hogy egy másik Csurka-darabot mutatnak be, ám még nem tudják, hogy melyiket, több lehetőség is felvetődött. Korábban arról volt szó, hogy a Megmaradni című művet tűzi műsorra a színház, most Dörner György úgy nyilatkozott, hogy a terv még változhat.

Mint fogalmazott: meggyőződése, hogy A hatodik koporsóból készült előadás több embert érdekelne, mint ahányat nem, vagy ahányan ellenzik a bemutatását. "Nem kihasználni egy ilyen lehetőséget üzleti ballépés" - jegyezte meg, hozzátéve: reméli, hogy egy hasonló Csurka-darab ugyanolyan vonzerőt jelent a közönségnek. 

A sajtótájékoztatón bemutatták a színház új logóját és honlapját, amelyen a színház virtuálisan bejárható, az új társulat megismerhető. A társulati tagok nevét felsorolva a színházvezető megjegyezte, hogy mellettük másokat is foglalkoztatnak a teátrumban, hiszen két színház megszűnt az évad végén, ezért lehetőségeikhez mérten megpróbálnak segíteni a korábban ott dolgozó művészeknek.

Pozsgai Zsolt, az Újszínház művészeti vezetője filmje bemutatóján Rómában tartózkodik, ezért a sajtótájékoztatón telefonon vették fel vele a kapcsolatot. Mint elmondta, az előző félév viharai után öröm számukra, hogy a színház jelenleg igazi nagyüzemben dolgozik. A Derzsi Jánossal való konfliktusáról szóló kérdésre úgy válaszolt, hogy az nem tartozik senki másra. "Ezzel a témával nem foglalkozom, egyrészt mert nem tartozik ide, másrészt pedig elmúlt, úgy gondolom" - fogalmazott.

Dörner György a nagyszínpad első premierjeként a nyáron már játszott, Mert a mamának így jó! című darabot említette. A nagyszínpadi bemutatók között szólt Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek, Nyírő József Jézusfaragó ember, Tamási Áron Ábel című művéről is, amely decemberi premierrel látható. A stúdiószínpadon most próbálják Csurka István Deficit című művét, műsoron tartják Kodolányi János Földindulás, Páskándi Géza Vendégség és Kocsis István Árva Bethlen Kata című művét, a tavaly már egy-két előadásban játszott Szűz és a szörny valódi bemutatóját pedig szeptember 21-én tartják.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust! című darabját is műsorra tűzik a Mindszenty-év keretében. Terveznek továbbá gyerekelőadásokat Cipőfűző masniban címmel és sanzon-estet is láthat a közönség, a stúdiószínpadon hétfőnként zenés esteknek adnak helyet. A Thália Színházzal közös, Tizenegy perc című produkció továbbra is látható a Tháliában.

Dörner György beszámolt arról, hogy a színház látogatottsága a kinevezése óta eltelt időszakban mintegy 80 százalékos, a jegyek a most induló évadra jól fogynak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még be sem mutatták, de már rekordidőt futott az új Porsche Panamera

Még be sem mutatták, de már rekordidőt futott az új Porsche Panamera

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés

Már akkor is tovább olvadna a grönlandi jégmező, ha megállna a globális felmelegedés