szerző:
TA
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az idei X-Faktor lazán ragadta magához az egy percre jutó legtöbb könnycseppet produkáló tévéműsor címét, de szerencsére nem ez az egyetlen erénye. Tudjuk, a tehetségkutatók rég nem arról szólnak, hogy elementáris hangokat toljanak a reflektorfénybe – helyette olyan személyiségeket árulnak, akiknek a nevét rongyosra lehet pörgetni a médiában. Mert nehéz a sorsuk, gyenge az idegrendszerük, vagy éppen egy híres ember leszármazottjai. Az X-Faktor idén is ügyesen, bár igen sablonosan válogatott. Íme hét profil, ahogy a képernyőn keresztül látszik.

Csobot Adél, a sokszor bukott maníros mazsorett

Csobot Adél komoly eséllyel indul a 2012-es X-faktor Legirritálóbb Arca-díjért. A 18 éves erdélyi lány nagyon attraktív, de minden mozdulata és megnyilvánulása olyan, mint egy túljátszott operettszerep sziruppal leöntve.

Az X-Faktor képviselői egy erdélyi tehetségkutatón figyeltek föl rá, de korábban már a Megasztárban is próbálkozott. Az RTL Klub aztán meghívta a lányt a műsorba (állítása szerint magától eszébe sem jutott volna jelentkezni), így az első két válogatón nem is kellett részt vennie.

Debütáló dala ugyanaz volt, mint amivel odahaza versenyzett, onnantól kezdve viszont nem tudta hozni a követelményeket: az összes produkciójába belesült, vagy alulteljesített. A csatorna mégis nagyon akarhatta, hiszen plusz egy főként juttatták tovább a versenyen a Mentorok Házáig, ahonnan egészen az élő show-ig repült.

©

Ha más nem, annyi plusz biztosan van benne, hogy már most szerelmi szál szövődik közte és a Mentorok Házában elvérzett Nagy Szilárd között, abban pedig biztosak lehetünk, hogy kapcsolatuk alakulásának egyetlen momentumáról sem maradunk majd le.

Zámbó Krisztián, aki semmiképpen sem Zámbó Jimmy fia

Zámbó Krisztián igazi aranybánya egy kereskedelmi csatornának, Csobot Adél mellett az ő szidalmazására lövik el a legtöbb karaktert a felháborodott kommentelők.

Bár az elejétől kezdve azt hangsúlyozza, mennyire szeretne kilépni édesapja árnyékából, Zámbó Jimmy neve valahogy mégis mindig előkerül. Legutóbb a szombati válogatón, amikor Krisztián elkezdett zokogni amiatt, hogy bejutott a legjobb tizenkettőbe. Az énekes állítja, apja halála óta, vagyis 13 éve nem sírt, mert akkoriban annyit zokogott, hogy "már nem maradt könnye".

A 32 éves Krisztiánról azon kívül, hogy Jimmy fia, azt is érdemes tudni, hogy élete legszebb pillanatának azt tartja, amikor megszületett, nagyon érzékeny embernek tartja magát (csak ezt próbálja mások előtt titkolni), azt viszont még nem tudja, fog-e még sírni a műsor alatt.

©

Egy látványos összeomlása mindenesetre volt már. Robbie Williams Feel című számát rontotta el nagyon csúnyán, a színpad mögött pedig térdre rogyva sopánkodott Ördög Nórának. "Őszintén és teljesen kikészült", elismerte, hogy sem testileg, sem lelkileg nem volt felkészülve az előadásra, a bakit pedig ezen kívül a stresszel és egy gyomorrontással magyarázta. Szerencsére Zámbó Árpy is védelmére kelt egy ütős magyarázattal: "gyerekként is ilyen volt, lelkes, de nagyon drukkos".

A család nem mindig ilyen megértő vele: teljesen kiakasztotta például őket, amikor az X-Faktor miatt kihagyott egy Zámbó Jimmy-emlékkoncertet. Főleg, hogy a 86 éves Zámbó Anna néni, Jimmy anyja is elment a haknira, az elhunyt énekes nővére, Zámbó Marietta pedig elhalasztotta a szívműtétjét, hogy ott lehessen a Csepeli Munkásotthonban.

Lass Bea, a meg nem értett tragika

Szíj Melinda óta tudjuk, hogy egy valamirevaló tehetségkutatóba kell egy olyan női karakter is, aki nagyon labilis, sokat sír, minden dalba legalább háromszor belehal, tocsog a szemében a drámai erő, érzelmileg felzaklatja a saját teljesítménye (és minden más), valójában viszont nem igazán tud énekelni.

A 29 éves Lass Bea énekesi kvalitásait gyerekkorában édesapja a mucsaröcsögei asszonykórus teljesítményéhez hasonlította, ő mégis úgy érzi, színészi pályáját ki kell egészítenie az énekesi karrierrel is.

©

Természetesen mindezzel az édesanyján szeretne segíteni, aki bár Szegeden él, a gyerekei mellett szeretne lenni Budapesten, hogy főzhessen rájuk és gondoskodhasson róluk. Lass Bea azért azt sem rejti véka alá, hogy az esetleges nyereményből szeretne megszabadulni a diákhitelétől is.

A színésznőnek, aki Máté Gábor osztályába járt a Színművészetin, nem újdonság a képernyő: nyolcévesen már szerepelt a Kölyökidőben, később a Kisvárosban is feltűnt, és a Tv2 Tea című sitcomjában is szerepelt.

Szabó Dávid, a "biszexuális prostituált"

Szabó Dávid a megjegyezhetetlen arcú és hangú, borzas frufrujú, érzékeny, 27 éves szőke szépfiú, akihez mentora, Geszti Péter nagyon sok reményt fűz valamiért. Eddig az Operettszínház színésze volt, most viszont hátat akar fordítani egész eddigi életének. Édesanyja unszolására jelentkezett az X-Faktorba, és azóta is nagyon sokat emlegeti őt.

Bár már többször elképzelte magát családapaként, jelenleg nincs barátnője, mert a karrierjére koncentrál, és ahogy fogalmazott: különben sem kapcsolatfüggő. Ezzel együtt lebegtet egy tízéves kapcsolatot, amit most háttérbe szorított az X-faktor miatt.

©

Dávid eddig azzal váltotta ki a legnagyobb sajtóvisszhangot, hogy 2006-ban a Férfiakt című filmben biszexuális prostituáltat alakított. A nagy vihart kavaró alkotásban csaknem mindenét megmutatja, sőt egy vad szexuális aktust is eljátszik színésztársával, Gáffi Lászlóval a kanapén fekve. Rajta kívül pedig a férfi feleségét alakító Kerekes Évával is intim helyzetbe bonyolódik.

Korábban a szereppel kapcsolatban azt nyilatkozta: nehéz volt azonosulnia vele, mert se nem meleg, se nem biszexuális, az intim jeleneteknél pedig zavarban volt.

Fehér Zoltán, aki még a fogszabályozóját is levette

A tehetségkutatók szintén elmaradhatatlan kelléke a nagy visszatérő-átváltozó karaktere (Radics Gigi-szindróma), ezt hozza most Fehér Zoltán, aki a 2011-es X-Faktorban csak a táborig jutott.

"Levágtad a hajadat, megcsináltad a fogaidat, és ledobtál 27 kilót, de nem tudom, hogy ettől jobb előadó lettél-e. Vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni, mert belső adottságaink" – Geszti Péter így fárasztotta az énekest, mielőtt kibökte volna, hogy viszi magával a legjobbak közé.

©

Ezzel pedig komolyan játszott a fiú idegeivel, hiszen Fehér Zoltán korábban azt mondta: "Ha nekem nem jön össze, akkor tényleg meghaltam belül, mer’ akkor már nem lesz semmim."

Az egygyermekes családapa lényében - aki előtt nem mellesleg "az egész élete lepergett", mikor megtudta, hogy továbbjutott - van valami zavarba ejtően feminin és naiv vonás. Talán ezt érezhette meg szombaton Geszti Péter is, amikor odasúgta Tiszttartó Titusznak: "Titusz, valljuk be, ez a pasi itt most szétolvasztotta a szívünket."

Kovács László Stone, a majdnem celeb

Szintén tendenciának tűnik, hogy a tehetségkutatókban mindig van valaki, aki megkapja élete utolsó nagy lehetőségét. Ilyen a kiöregedett, az Edda-világát császármetszéssel világra hozó rocker, Stone is.

©

Ő az a kedves, kigyúrt favágó karakter, aki egyszer már kiesett az X-faktorból, feleségével együtt elvérzett a Való Világ 4-ben, most pedig megint itt próbálkozik. Stone 52 évesen még mindig várja a nagy áttörést, s bár azon Keresztes Ildikó is mélyen elgondolkodott, mi lehet az oka, hogy ilyen sokszor nem sikerült neki, és nem vállal-e túl nagy kockázatot az énekes továbbjuttatásával, Stone mégis ott lehet az élő show-ban.

Az a 421 ember, akit összelasszózott rajongói oldalán, biztosan rá szavaz majd.

Oláh Gergő, a tehetséges közmunkás

A salgótarjáni Oláh Gergő kakukktojás ezen a listán, mert ő nemcsak mondja, milyen fontos neki a zene, hanem ezt gond nélkül el is hisszük neki. Esetében a könnyek sem hatnak irritálóan tervezettnek, és még arra is emlékszünk, mit énekelt utoljára, egészen jól.

A 23 éves közmunkás, aki 17 évesen már egyszer felbukkant a Megasztárban is, élettörténetével került be a TOP7-be, hiszen a kereskedelmi csatornák arra is mindig figyelnek, hogy egy szegény sorsú, hátrányos helyzetű szereplőnek is esélyt adjanak.

©

A kétszeres apa 19 évesen nősült meg, s bár mindent megpróbált, szakmájában - gyermek- és ifjúságfelügyelő - nem tudott elhelyezkedni. Sokszor halljuk tőle az anno Gáspár Laci által is előszeretettel hangoztatott mondatot: milyen fontos neki a családja, és hogy mindent meg tudjon adni nekik, ezért is szeretne érvényesülni a színpadon.

A zene olyan neki, mint a gyógyszer, örök álma az éneklés, és hisz abban, hogy ha eljut az X-Faktor döntőjéig, akkor a családjával együtt a fővárosba költözhet.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
Karácsony Gergely: Nem indulok az előválasztáson

Karácsony Gergely: Nem indulok az előválasztáson

Kis panda érkezett a Fővárosi Állatkertbe

Kis panda érkezett a Fővárosi Állatkertbe

Többször kérte a kőszegi nagymama a fiát, hogy ne bízza rá a kislányát

Többször kérte a kőszegi nagymama a fiát, hogy ne bízza rá a kislányát