szerző:
ln
Tetszett a cikk?

Túl vagyunk egy bravúrosan levezényelt privát túszmentési akción. Pihenésre nincs idő, máris itt a következő lehetőség. Utazó táskánkban nagy tűzerejű fegyverek lapulnak, irány: Isztambul.

Ön mit tenne, ha elrabolnák a lányát? 1. Értesítené a rendőrséget, akkor is, ha az elrablók ennek kifejezett mellőzését kérik, ígéretet téve arra, hogy ellenkező esetben kerékpáros futárral eljuttatják önnek leánya egyik lemetszett fülkagylóját. 2. Nem a rendőrséget értesítené, hanem a TEK-nek szólna, mert az ő kiszabadítási mutatóik jellemzően a közép-ázsiai terepen lényegesen jobbak, mint a turista állománnyal nem rendelkező rendőrségé. 3. Maga látna hozzá a kiszabadítási művelethez, hiszen mégiscsak apa ön.

Egyiket sem ajánljuk, a három kombinációját pedig végképp nem: ám ha mégis az utóbbit választja, legalább élményszerű közelségbe kerülhet az Elrabolva című film apafigurájával. A 25 millió dolláros költségvetéssel készült, 150 millió dollár bevételt hozó Elrabolva két éve rendkívül népszerű film lett.

©

A szakemberek azt mondják, nem annyira az eredeti történetvezetés, a kétségkívül nyomasztó kulissza, meg a kiválóan kidolgozott akciójelenetek miatt, hanem azért, mert a közönség azonosulni tudott a problémával, magáévá tette az aggódó, majd őrjöngő apa motivációit, melynek elővezetése során végig érvényesült Liam Neeson kimeríthetetlen színészi eszköztára, a nyúzott arc.

Az Elrabolva a vakációt teljesen felelőtlenül töltő, veszélyérzettel nem rendelkező tinédzserekről szól, akiket – ha nem vigyázunk rájuk – elrabolnak, és szexuális rabszolgasorba kényszerítenek szőrös, büdös, bőrdzsekit viselő emberek. Számtalan tudósítás számol be a valóságban létező, az emberkereskedelem e formáját üzletszerűen működtető maffia többnyire az egykori barbár országokból érkezett szakembereinek gyalázatos működéséről.

Egészen cinikus nézőnek kell lennie annak, aki azt állítja: szerencsés az a család, ahol előbb a leánygyermeket rabolják el, ám az apa a 3. megoldási pontot követve maga szabadítja ki, majd a második filmben az apát és annak volt feleségét ejtik túszul, a leány pedig ügyesen manőverezve kifejezheti háláját. Mivel a Liam Neeson által az első részben lemészárolt ifjú férfiaknak otthon, Albániában zokogó rokonai maradtak, a második rész a válaszcsapás.

Az álmoskönyv szerint nem sok jót ígér, ha albán férfiak felfegyverkezve, a lazább kishatár-átlépési lehetőséget kihasználva társas útra indulnak Isztambulba, ahol romantikus hét végére összejön a család, és már majdnem újra boldogok lesznek, amikor a bosszúszomjas Murad emberei elrabolják őket. A szülők nem túl hosszú ideig egy sötét pincében rúdhoz kötve és láncon függve várakoznak arra, hogy a gazemberek elől szökésben lévő leányuk az apa leleményes instrukcióit követve filctoll és cipőfűző segítségével valamint néhány kézigránát eldobásával közreműködjön a szülők kiszabadításában.

Az Elrabolva 2. nem az utóbbi idők legjobb akciófilmje. A sztorija nem tűnik életszerűnek, lényegesen kevesebbet lőnek be, mint a Feláldozhatók 2-ben, bár az igaz, a céltalansági együtthatója ahhoz hasonlóan jó, miként elegánsak a logikai bukfencek is. Luc Besson producerként a filmvilágban egyre inkább a kizárólag jéghideg számítások alapján kalkulálók nagy mágusai közé került. Már nem forgatókönyvet ír, hanem akcióterveket készít. Isztambul. Szűk utcák. Hős vezet, hős kiszáll, menekül. Közben autók borulnak fel, és így tovább.

A nagy rendcsinálást a két, Albániában élő két fivér biztosan túlélte, tehát megvan a következő rész szinopszisa. Los Angeles, reptér, majd repülőgép-belső. A Mills család éppen Tirana felé utazik, és.

Elrabolva 2.

Rendező: Olivier Megaton

Főszereplők: Liam Neeson, Famke Janssen,  Maggie Grace, Rade Serbedzija

hvg.hu-értékelés: 2/5

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Úgy tűnik, mégsem kérelmezték az oroszok a Szputnyik V uniós engedélyezését

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra