szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hemző Károly fotóművész november 5-én, hosszú betegség után hunyt el életének 85. évében.

Hemző Károly fotóművészt november 26-án 12 óra 45 perckor helyezik végső nyugalomra a Farkasréti temetőben - közölte a Magyar Fotóművészek Szövetsége kedden.

Munkásságát a Hunnia Filmgyárban fotólaboránsként kezdte, később az Athenaeum Nyomda mélynyomó fényképesze, retusőre, majd a Budapesti Honvéd, a Képes Sport, a Magyar Szemle fotóriportere, képszerkesztője volt. Lajos Marival Gust-Art néven 1990-ben gasztronómiai fotóstúdiót alapított. Fotóiból számos alkalommal nyílt kiállítás Budapesten és külföldön egyaránt.

Munkásságát számos díjjal és kitüntetéssel - köztük Balázs Béla-, Pécsi József- és Táncsics Mihály-díjjal, érdemes és kiváló művészi címmel, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével - ismerték el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!