szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Adventi templomturnéra indul december 2-től Balázs Fecó, aki az 1984 és 1990 között megjelent, néhány hónapja már CD-n is elérhető, szintetizátorra írt komolyzenei szólómunkáiból játszik az ország összesen tizenegy városában.

Balázs Fecó december 2-án vasárnap Miskolcon az Evangélikus templomban kezdi a különleges koncertsorozatot, másnap este
Nyíregyházán az Evangélikus Nagytemplomban, december 4-én Békéscsabán a Katolikus Nagytemplomban, 5-én Szarvason az Evangélikus Ótemplomban, 14-én Szolnokon a Belvárosi katolikus templomban, 16-án Sopronban az Evangélikus Nagytemplomban, másnap Győrött az Evangélikus Öregtemplomban, 18-án Veszprémben a Szent Margit Templomban, 20-án Nagykanizsán a Jézus Szíve Plébánia templomban, végül 22-én Debrecenben a Református Nagytemplomban lép fel.

Az adventi turné része a december 8-i koncert is, amelynek helyszíne a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota.

Az Antológia 1984-1990 címmel augusztusban megjelent dupla CD-n a Register (eredetileg 1984-ben adták ki), a Best of Bach (1985) és a Szerelmi álmok (1990) anyaga szerepel. A digitális újrakiadásra a felvételeket technikailag korszerűsítették.

A billentyűs, énekes, zeneszerző, a Korál együttes alapító tagja az MTI-nek korábban elmondta:    a klasszikus zene iránti rajongása, valamint egy akkoriban új szintetizátor, a Prophet 5 kipróbálása vezérelte, amikor 1984-ben Register néven komolyzenei albumot jelentetett meg, egy évvel később ifj. Herrer Pállal és Lippényi Gáborral közösen Best of Bach címmel készített korongot, 1990-ben pedig ugyanezzel a két társsal a Szerelmi álmokat, amely Liszt, Albinoni, Chopin, Corelli, Schumann, Sinding, Vivaldi és Händel munkássága előtt tiszteleg.

"A nyolcvanas évek hangzásvilágába valósággal berobbant az elektronika, azon belül a többszólamú szintetizátorok. Annak idején a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végeztem tanulmányaimat, a Best of Bach, valamint a Szerelmi álmok lemezzel megpróbáltam klasszikus zenei örökzöldeket az akkori kor hangzásával, a szintetizátor segítségével eljuttatni a fiatalabb korosztályokhoz. Ez sikerült is, hiszen 30-40 ezer példányban keltek el ezek az albumok" - idézte fel a zenész.

Az Antológia idei megjelenése kapcsolódott ahhoz, hogy Balázs Fecó 2012-ben ünnepli pályafutása negyvenötödik, illetve a Horváth Attila szövegíróval való együttműködés negyvenedik évfordulóját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

A Szent Imrében "lekapcsolták a villanyt", máshol egy teljes szakrendelő leállt

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk