Balla I.-Czeglédi F.-Gyimesi Zs.-Németh R.-Vándor É. Élet+Stílus

Hová menjünk egy kis karácsonyi hangulatért? Bejártuk az adventi vásárokat

Lassan itt a karácsony, mi pedig bejártunk néhány adventi vásárt, hogy megnézzük, hol kóstolhatjuk meg a legfinomabb ételeket, hol találjuk a legszebb portékát. Volt, ami csak úgy árasztotta magából a karácsonyi hangulatot, de volt olyan is, amit érdemes jó messzire elkerülni. Íme az idei karácsonyi vásármustra.

Dercsényi Dávid Itthon

A börtönben tizenkét kilót fogyott, most ő a Hétköznapok hősei-kampány egyik arca

Hétköznapok hősei címmel adventi kampányt indít a Magyar Helsinki Bizottság. Azokat mutatja be, akik nem fogják be a szájukat, kiállnak az őket ért jogtalanságok ellen. Van, aki mécsesből kirakott feliratért kapott figyelmeztetést, és van, aki négy hónapos vizsgálati fogságba került. Az illiberális államokban ők a fogyatkozó kisebbség – a többség egyre óvatosabb és beletörődőbb.

hvg.hu Itthon

Újra jár a 3-as metró a két ünnep között

December 23. és január 2. között este és hétvégén is közlekedik majd a 3-as metró. Csakúgy, mint az adventi vasárnapokon. De csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között.

Tóth Sándor Élet+Stílus

Adventi naptár sajtmániásoknak

A sajtnak is vannak Gombóc Artúrjai, akiknek jöhet kerek, szögletes, lapos, magas, kemény, lágy, krémes, szagos, akár rémesen büdös. Az utóbbi talán nincs a legújabb őrületben: különleges sajtválogatást tartalmaz egy gasztrobologger adventi naptára.

hvg.hu Vállalkozás

A Lidl idén inkább a dolgozóira figyel az adventi vasárnapokon

Karácsonyhoz közeledve az áruházlánc vezetése a dolgozók érdekeit szem előtt tartva – a korábbi évek gyakorlatával szemben – azt a döntést hozta, hogy a Lidl áruházak az adventi időszak vasárnapjain nem tartanak tovább nyitva, mint más, "normál" vasárnapokon.

hvg.hu Itthon

Már áll az ország karácsonyfája

Tűzoltók vágták ki a Fejér megyei Sárszentmihály egyik házának udvarán, és egy honvédségi szállítójárművel vitték Budapestre az ország idei karácsonyfáját pénteken.

MTI Itthon

Jön a karácsony, vigyázzon a tűzzel!

Az évnek ebben a szakaszában folyamatosan üzemelnek a fűtőberendezések, gyertyákat, csillagszórókat gyújtunk, és főzünk, sütünk. A katasztrófavédelem tanácsokat ad, hogy hogyan kerülhető el egy karácsonyt tragédia.

hvg.hu Plázs

Ne bukja el a lakását a karácsonyi ajándékok miatt

A stresszmentes karácsonyhoz az is hozzátartozik, hogy ne jelentsen anyagi csődöt az ajándokok megvásárlása. Cikkünkben összeszedtünk, hogyan valósítható meg a tudatos, pénztárcakímélő karácsony.

Vörös L. Andrea Plázs

4+1 lista, ami megkönnyíti a karácsonyi készülődést

Minden évben megígérjük magunknak, hogy kézben tartjuk a dolgokat, aztán mégis teljes a káosz. A karácsonyi időszak totális katasztrófává válhat azoknak, akik a tennivalókat nem tematizálják megfelelően. Összeszedtünk négy dolgot, amit, ha jól menedzsel idén, kevésbé lesz kaotikus az elkövetkező két hét.

-gy- Gasztro

Tökéletes mézespuszedli - recept

Az adventi vásárokban igen kurrens árucikk a mézespuszedli és a mézeskalács. Pár darab celofánzacskóban, színes masni és lehet jó sok száz forintokat kérni érte. Mi meg úgy gondoljuk, jól járunk, mert nincs időnk már karácsonyig piszmogni vele. Pedig lehet könnyen, gyorsan, olcsón otthon is elkészíteni.

Molnár Csaba Gazdaság

Mostantól el lehet felejteni a vasárnapi boltzárat

Miközben a Nemzeti Választási Bizottság a napokban jóváhagyta az amúgy legalábbis trükkös vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdést, eljutottunk az év azon időszakába, amikor el lehet felejteni a korlátozást. A boltzárról szóló törvény ugyanis lehetővé teszi a boltzár alá eső boltoknak, hogy évente öt alkalommal nyitva legyenek. A karácsony előtti időszakra eső vasárnapok logikus választást jelentenek a kivételezésre. A november 22-i vasárnap egyfajta bemelegítés volt, amikor a legtöbb boltlánc megkezdte a karácsonyi nyitva tartási szezont.

hvg.hu Kult

10 kihagyhatatlan sorozatepizód karácsonyra

Szép huszadik századi hagyomány, hogy karácsonyi szünnapokon mindenki a tévé elé tódul, és évről évre végigböngészi a csatornák nem túl változatos kínálatát. Az unalomig ismételt filmek között felüdülést jelentenek a kedvenc sorozataink, szitkomjaink karácsonyi epizódjai. Röhögjük végig az ünnepeket!

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk