szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház jelenlegi és jövőbeni vezetője csütörtökön Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter meghívására érkezett a tárcához, hogy az átadás-átvételről egyeztessenek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

©

A találkozón megállapodtak a miniszteri biztos feladatkörében is, akinek kinevezése január 15-től szól - írta közleményében az Emmi.

Mint korábban megírtuk, ezt a posztot Fekete Péter, a békéscsabai színház igazgatója, a Vidnyánszky által vezetett Magyar Teátrumi Társaság tagja tölti majd be.

Csütörtökön Alföldi és Vidnyánszky Balog dolgozószobájában találkozott és tartott megbeszélést annak érdekében, hogy a vezetőváltás gördülékenyen és békésen történjen meg - tette hozzá a tárca.

A Nemzetit 2013 júliusától Alföldi helyett Vidnyánszky irányítja majd.

©

A tárca közlemény szerint Alföldi Róbert kötelezettséget vállalt arra, hogy június 30-ig az éves költségvetés időarányos részét használja fel, beleértve a társasági adókedvezményt is.

A találkozón megállapodtak a miniszteri biztos feladatkörében is, akinek munkája az átadás-átvételi eljárás segítése és a 2013-14-es színházi évad előkészítése. Fekete Péter miniszteri biztost az emberi erőforrások minisztere január 15-ével nevezi ki, díjazása a minisztérium keretéből történik. A Nemzeti Színház segítséget nyújt a munkafeltételek megteremtésében - írják a közleményben.

A miniszteri biztos kinevezéséről szóló miniszteri utasítás tervezete szerint a biztos a színház jelenlegi és július 1-től kinevezett vezérigazgatójának együttműködését segíti elő, különös tekintettel az átadás-átvételi eljárásra, együttműködik a színház Felügyelő Bizottságával. Figyelemmel kíséri a jelenlegi igazgató mandátumán túlnyúló szerződéseket, kötelezettségvállalásokat, különös tekintettel a lejáró szerződések esetleges meghosszabbítására és előkészíti az új igazgatóval együttműködve a 2013/2014-es színházi évadot.

A miniszteri biztos tevékenységét az emberi erőforrások minisztere irányítja, és az Emmi kultúráért felelős államtitkári kabinet titkársága segíti. Tevékenységéről a miniszteri biztos június 30-i zárónappal írásbeli beszámolót készít, amelyet a miniszterhez nyújt be.

A miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és juttatásokra jogosult, amelyet az Emmi biztosít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!