szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új arculattal és külsővel, modern fénytechnikával nyílik meg újra felújítását követően január 30-án a főváros egyik kedvelt koncert- és szórakozóhelye, a Blaha Lujza téri Corvintető.

Rengeteg ötletünk van arra, hogy mindazon zenei értékeket, amelyeket a Corvintető képvisel, megtartsuk egy teljesen friss, izgalmas, a romkocsma-hangulattól elszakadó beltéri környezetben - fogalmazott Rozgonyi Zoltán, a Corvintető egyik tulajdonosa az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tavasztól őszig nyitott 600 négyzetméteres tetőterasszal üzemelő Corvintető 2008-ban indult és azóta a magyar és a nemzetközi elektronikus tánczene egyik budapesti fellegvárává vált. A hely újjáalakítása közel egy év előkészítő munka után zajlik. Mint írták, a belsőépítészeti feladatokon túl leginkább az akusztikai fejlesztésre fókuszálnak: a hangrendszer egyrészt minőségi kiegészítőkkel bővül, másrészt fokozottan ügyelnek a termekben lévő rendszerek elhelyezésére, hogy minden ponton ugyanolyan minőségben lehessen élvezni a zenét.

A technikai újdonságok közé tartozik, hogy a klub plafonjára egy mintegy 3000 ledpontból álló fénytechnikát szerelnek, ebből több mint 1500 a nagyteremben található. Backstage épül a zenekaroknak és a dj-knek, és új kisterem nyílik. A Corvintető továbbra is csak 18 év betöltése után látogatható.

Az újranyitó hét január 30-án szerdán indul, az első este a Palotai-Cadik-Zeek trió, valamint Zosha, MC Columbo és MC Fedora lép fel. Másnap a Ninjabreakz dj-csapat (Pryus, Krueger, Adam Dolph, vendég a Dublic ikerpár és Kid Panel) áll a lemezjátszók mögé, február 1-jén a drum and bassben és dubban utazó brit Jamie Quinn (Matrix), 2-án pedig a nemrég új lemezzel jelentkezett alternatív csapat, az Anna and The Barbies zenél, majd utána a portugál nu-disco előadó, a Xinobi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kényelmes, de kicsit veszélyes funkcióval kísérletezhet a Google

Kényelmes, de kicsit veszélyes funkcióval kísérletezhet a Google

Nem nyomoz a rendőrség a lélegeztetőgépek ügyében

Nem nyomoz a rendőrség a lélegeztetőgépek ügyében

Koronavírussal került kórházba Rost Andrea

Koronavírussal került kórházba Rost Andrea