szerző:
hvg.hu

Az anyagi gondokkal küzdő Színművészeti többféle munkakörbe hirdetett önkéntesállás-lehetőségeket.

Önkénteseket keres a Színház- és Filmművészeti Egyetem - írta keddi közleményében az intézmény.

"Ha szeretnéd látni belülről, hogyan működik az Egyetem és gyakorló színháza, az Ódry Színpad, ha érdekel, hogyan kapcsolódik össze a kultúra és a kommunikáció, az oktatás és a színház, ha szívesen nézel előadásokat és legalább 3-6 hónapon át velünk tudsz dolgozni heti néhány óra erejéig, jelentkezz hozzánk önkéntesnek" - olvasható a felhívásban.

A jelentkezőktől jó kommunikációs készséget, felhasználói szintű számítógépes ismereteket, rugalmasságot és alkalmazkodóképességet, kreativitást és nyitottságot, valamint kultúra iránti fogékonyságot várnak el.

Az önkéntesek ingyen látogathatják az Ódry Színpad előadásait, használhatják az egyetem könyvtárát, szakami referenciát szereznek és ajánlólevelet kapnak, valamint folyamatos szakmai konzultációt folytathatnak az önkéntes feladatokat koordináló munkatársakkal.

Az önkénteseket a következő munkakörökben foglalkoztatnák: kommunikációs és közönségkapcsolati feladatok, díszlet- és jelmeztárral kapcsolatos feladatok, grafikai tervezés, előadások fotózása, jegyszedés, ruhatári feladatok, utcai megjelenések koordinálása, valamint az egyetem könyvtárának munkájában való részvétel.

18 éven felüli jelentkezőktől várják az önéletrajzot és a motivációs levelet a [email protected] e-mail címre. A felvételt személyes beszélgetés előzi meg.

A villanyszámlát sem tudják kifizetni

Két héttel ezelőtt nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatot tett Ascher Tamás, az egyetem rektora.

"Mi mindent megtettünk: már tavaly egy hónapos szénszünettel dolgoztunk, emeltük az oktatók kötelező óraszámait, emeltük a szolgáltatások díjait, csökkentettük az alkalmazotti létszámot" - számolt be a Színművészeti nehéz helyzetéről, hozzátéve, hogy folyamatosan keresik a plusz bevételi forrásokat, és 2008 óta sikerült megduplázni saját bevételüket.

"A fenntartó biztató kijelentéseket tesz, például hogy mindenkit fel lehet venni, megszűntek a keretszámok, de a villanyszámlát, a tanárokat nem fogjuk tudni kifizetni" - fogalmazott Ascher Tamás.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem állami támogatása 2008-ban 865 millió forint volt, 2010-ben ez az összeg már csak 807 millió forintot tett ki, 2013-ban pedig 451 millió forint lesz, holott már az előző évi elvonások is szinte megoldhatatlan helyzetet teremtettek - mondta a rektor.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!