szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Corvintető átalakította az underground klubot a város felett. A romkocsmás miliőt terveiknek megfelelően levetkőzték, de senki se számítson retinaszaggató változásokra. A nyitás csúszott ugyan pár órát, de kivártuk, és körbenéztünk.

"Akkor igyunk gyorsba" – a kulcsmondat hamar elhangzott a Corvintető előtt kígyózó sorban három fiatal lány szájából. És a literes vodka is gyorsan kicsúszott a táskájukból.

Bár a Blaha Lujza tér kulthelyének januári felújítása alatt többször elhangzott, hogy szeretnének annak a rétegnek is kedvezni, akik nem hajnalban vágnak neki az éjszakának, nem sikerült a pontos start.

A biztonsági őröknek nem volt sok információjuk, de azt mind nekünk adták: "még takarítanak", "még csavaroznak", "nem segíthetek, még nem engedhetek be senkit". Van, aki fel is adta, és inkább elment inni máshova. Esetleg majd később visszanéznek.

Kattintson galériánkért!
©

Végül nyolc helyett fél tizenegykor sikerült bejutni. Az eredeti tervek szerint nyolctól tízig ingyenes lett volna a belépés, de ezt nem tolták ki a csúszás miatt, úgyhogy leperkáltuk az ötszáz forintos beugrót.

A lépcsőházban semmi sem változott, maradtak az évek során egymásra rakódó matricák, abban viszont már valóban nem volt semmi romkocsmás, hogy egy száraz vízpára függönyön kellett átmennünk, ami egy meztelen, hatalmas mellű nő erotikus táncát tolta az arcunkba. Állítólag ez volt a vezetőség kérése, de hosszútávon lapul még bennük kreativitás.

Túl a malterszagon

Beérve sem éreztük, hogy nagyon szembeötlő a változás, és ezzel nem voltunk egyedül. Többen forgatták a fejüket értetlenül, vajon mit kéne észrevenniük azon kívül, hogy a felújítás után még keveredik a levegőben a malter és az állatkertszag.

Azért a figyelmesek észrevették, miben is vetkőzte le a lassan avíttá váló romkocsmaságot a Corvintető. A lepukkant hangulat eltűnt, mindent kifestettek, a bútorok vagy újak, vagy új kárpitot kaptak, a dohányzóasztalkák belseje úgy van megvilágítva, mintha végtelenbe nyúló felhőkarcolók lennének bennük. Néhány feles után remekül el lehet rajta flesselgetni, mint ahogy a fekete-fehér illuzórikus folyosón is, ami józanul is szuperül nyújtja a teret.

A falon a kedvencünk egy abszurd fotómontázs egy feltálalt disznófejjel és egy rikoltozó, felpolcolt mellű stewardessel – érthetetlen okokból az egyik bulizó lelkesen meg is jegyzi: vigyük haza a kismalacot.

Kattintson galériánkért!
©

"Hidd el, így is nagyon jó volt"

A fekete-szürke-fehér színvilág kicsit nyomasztó, de tény, hogy most futnak az indusztriál, minimalista színek, és jól működnek rajta a VJ-k által odavarázsolt, három projektorból kilövő képek. Az új Gödör sem nyúlt más színvilághoz.
 
A plafon tele van ledekkel, amelyekből gyakorlatilag bármilyen szín- és hangulatvilág kikeverhető. A régi ruhatár helyén pedig kialakítottak egy 150 fős miniklubot, egyrészt hogy nagyobb legyen a zenei választék, másrészt, hogy ne csak a sztár DJ-k kapjanak esélyt, hanem a feltörekvők is. Felturbózták a hangtechnikát is, de a különbséget csak a profik érzékelik. Egy részeg partizónak valószínűleg mindegy.

Az értetlenkedők mellett pedig épp ezért vannak hálásak is. "Féltem, hogy elbasszák" – robban ki egy őszinte rajongói vélemény. "De ennél jobban nem is kellett volna hozzányúlni, hidd el, így is nagyon jó volt." Ő látja az új könyöklőt, látja az új ülőhelyeket és az új fényeket, még szinte senki nincs a táncparketten, de már benne van a ritmusban. Nem lehet nem hinni neki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

Új bringaútszakasz épül Budapest és a Balaton között

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra