szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Extrém sportoló és drámatanár, aki Daniel Day-Lewisnak adná az Oscart maga helyett.

Legnagyobb gázsi: Másnaposok 2. – USD 5 000 000

Született: 1975. Január 5., Philadelphia (USA)

Angol szakon végzett 1997-ben, majd a New York Egyetemen tanult színjátszást

Vizsgadarabjában, Az elefántemberben John Merricket játszotta, vagyis magát a főszereplőt. A történet a viktoriánus Londonban zajlik, ahol egy rémségesen eltorzult ember keresi az útját, hogy végül elfogadják. Magát elefántembernek nevezi, ugyanis az a rögeszméje, hogy torzságát egy megvadult elefántnak köszönheti, aki terhes édesanyját megtámadta.

A magyar közönség a Szex és New York sorozat egyik epizodistájaként ismerhette meg először. Ezután is találkozhattunk vele itt-ott, de a legismertebb alakítását nyilván a Másnaposok (r.:Todd Philips) két részében élvezhettük. A két komédiában egy-egy legénybúcsún szabadul el a pokol… vagy nem szabadul el, ugyanis Bradley és társasága másnapos ébredése után képtelen visszaemlékezni mi történt az előző este, de úgy tűnik pokoli volt.

Bradley Cooper a Napos oldal című filmben
©

Coop amúgy tanít is és merész sportember. Szereti a peremvidékeket, például jégfalakat mászik a perui Andokban, vagy bálnalesre indul kajakkal Brit Kolumbia partjaitól.

Ha rajta múlik, akkor Daniel Day-Lewis kapja idén az Oscart, aki Lincoln elnököt alakítja Steven Spielberg történelmi eposzában – őt tartja a világ legjobb férfi színészének.

A szerepben, amelyért jelölték, egy pszichiátriáról szabadul fiatalembert játszik. Korábban elvesztette a feleségét, aki egy történelem tanárral csalta meg. Amikor rajtakapta őket, akkor alaposan elpüfölte a vetélytársát. Mivel diagnosztizáltan bipoláris, ezért nem börtönbe került, hanem kezelésre.

A film azokat a napokat dolgozza fel, amiket szabadulása után tölt el családjával. Gyógyulni próbál, és ehhez talál egy hasonlóan zavarodott partnert is – őt a szintén jelölt Jennifer Lawrence alakítja.

Vissza az Oscar-gála percről-percre tartalmunkhoz

Jelöltek és esélyesek: Oscar wiki

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

Revansra készülhetnek Putyinék, kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot is Oroszországból

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

25 millió forintot adott egy SMA-beteg kisfúnak a magyar válogatott kapusa

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)

Rossz szokásokon innen és túl – mikortól beszélünk függőségről? (Interjú dr. Petke Zsolttal)