szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Alkonyat-saga befejező epizódja hetet söpört a legpocsékabb amerikai filmeknek járó Arany Málna-díjakból a szombati gálán, de két citromdíjat vihetett el Adam Sandler Apa ég! című vígjátéka is, és nem maradt hoppon Rihanna, az énekesnő sem, aki a Csatahajó című sci-fi akciófilmben nyújtott könnyen feledhető alakítást matrózként az ítészek szerint.

A vámpírrománc befejező része, a Hajnalhasadás 2. egyebek közt a legrosszabb film, a legrosszabb rendező (Bill Condon), a legrosszabb női főszereplő (Kristen Stewart) és a legrosszabb férfi epizódszereplő (Taylor Lautner) kategóriában diadalmaskodott. Az Alkonyat-filmnek így sem sikerült megismételnie a Jack és Jill című tavalyi teljesítményét, amikor az Adam Sandler-féle film mind a tíz citromdíjat besöpörte.

Az Alkonyat-széria filmjei az elmúlt években is ott voltak a jelöltek között, de díjat még nem kaptak. A szavazásban is résztvevő mozirajongók tréfás bejegyzései szerint a filmakadémiához hasonlóan, amely csak az utolsó Gyűrűk ura-filmnek ítélte oda a legjobb filmnek járó Oscart, ők is megvárták a legutolsó Alkonyat-epizódot, hogy rajta vezessék le az egész széria iránti megvetésüket. 

A citromdíjak kedvelt célpontjának számító Adam Sandler, aki személy szerint hármat is elnyert a tavalyi Arany Málnák közül, idén ugyancsak bezsebelhette a legrosszabb férfi főszereplőnek járó díjat, míg a film a legcsapnivalóbb forgatókönyvet megillető Arany Málnát vihette haza. 

A legpocsékabb filmeknek járó díjakat az Arany Málna Alapítvány 650 tagjának és a Rotten Tomatoes (Rohadt Paradicsomok) filmes honlap olvasóinak szavazatai alapján ítélik oda az Oscar-díj ellenpontjaként. A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málnaszem. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón, amelyet ugyanabban a Los Angeles-i utcában tartanak, egy szálloda reggelizőjében, amelyben az Oscar-gálának is helyet adó Dolby Színház található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?

Hogyan kommunikáljunk a kamaszokkal?

Vörösiszap-katasztrófa: börtönben maradnak a Mal-vezetők

Vörösiszap-katasztrófa: börtönben maradnak a Mal-vezetők

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett