szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önképző vidéki lány a nagyvárosba jött szívtiporni.

Legnagyobb gázsi: Éhezők viadala – Futótűz – USD 10 000 000

Kedvenc kollégái: Jeff Bridges, Cate Blanchett, Meryl Streep

Született: 1990. augusztus 15., Louisvilee, Kentucky (USA)

Louisville-ből Manhattan-be érkezni nagyjából olyan, mint Mocsolyástelepről Budapestre. Igazi vidéki lány volt, cheerleader, középosztályú modell, akiről a b-kategóriás amerikai tinifilmekben a srácok álmodoznak.

14 évesen érkezett a Nagy Almába, hátha ott is akad modell-meló. Ami számára tényleg csak meló, annyira nem érdekelte a szereplés. Valahogy mégis elkeveredett egy tévéshow szereplőválogatására. A legenda úgy szól, hogy az első találkozó után odalépett hozzá és a kísérőként érkezett édesanyjához a rendező, és azt mondta, hogy 14 évestől ilyen érett első olvasást és értelmezést még sosem hallott. Maradjanak.

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper a Napos oldal című filmben
©

8 évre maradt. Szerepelt több tévéműsorban és reklámfilmben egészen addig, amíg a bestseller Éhezők viadala című könyv filmadaptációjához fel nem kérték főszereplőnek. A film 407 millió dolláros bevétellel legalább akkora kasszát robbantott, mint a könyv, 2015-ig további három epizódot terveznek, és legalább az elsőben, az idén mozikba szánt Futótűzben még ő játssza Katniss Everdeent.

Mintha egy másik ember játszana a Napos oldalban, olyan döbbenetes Lawrence átváltozása a filmben, amiben egy túlságosan is fiatal, vonzó özvegyet játszik Bradley Cooper mellett (akit szintén jelöltek legjobb férfi főszereplő kategóriában, ugyanígy a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért).

Amiért jelölték: A Napos oldalban egy szokatlanul fiatalon megözvegyült lányt alakít, aki tánccal próbálja kikúrálni magát lelki gondjaiból. Ehhez a terápiához csatlakozik egy másik zavarodott lélek (Bradley Cooper), aki pedig feleségéből és bipoláris kórjából próbál kigyógyulni.

Vissza az Oscar-gála percről-percre tartalmunkhoz

Jelöltek és esélyesek: Oscar wiki

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Kepes András lemondta a PIM-es könyvbemutatóját Demeter Szilárd miatt

Kepes András lemondta a PIM-es könyvbemutatóját Demeter Szilárd miatt

Szingapúrba helyezi át főhadiszállását a Brexit-hívő brit üzletember

Szingapúrba helyezi át főhadiszállását a Brexit-hívő brit üzletember