szerző:
MTI

Ismét stúdióalbumot készített Iggy Pop és régi-új zenekara, a Stooges. A Ready To Die című anyag az első, amelyet az 1967-től létező, de tevékenységét 30 évig szüneteltető hard rock csapat Ron Asheton nélkül jegyez.

"Már nem személyes okok motiválnak, amikor albumot készítek egy együttessel. Mindössze arról van szó, hogy ha egy zenekar öregebb, attól még ugyanúgy csinálhat lemezt. Még akkor is, ha a zenészek nem komolytalankodnak a színpadon és nem kizárólag a pénz miatt teszik mindezt" - fogalmazott Iggy Pop a Stooges honlapján. 

A Ready To Die az elképesztően energikus és sokszor verekedésekbe fulladó koncertjeiről elhíresült amerikai rockbanda ötödik stúdióanyaga, de az első, amely a 2009 januárjában szívrohamban elhunyt gitáros-basszusgitáros, Ron Asheton nélkül készült. A The Stooges 1969-ben, a Fun House 1970-ben, a Raw Power 1973-ban, majd az újjáalakulást követően a The Weirdness 2007-ben jelent meg; utóbbi nem Iggy & The Stooges, hanem egyszerűen Stooges néven. 

Az együttesben Iggy Pop énekel, James Williamson gitározik, Scott Asheton dobol, Mike Watt, a Minuteman egykori tagja basszusgitározik, Steve Mackay pedig szaxofonozik. Az április 30-án a Fat Possum Recordsnál megjelenő lemez néhány számcíme - Burn, Job, Sex & Money és a címadó Ready To Die - már kiszivárgott. 

Az anyag producere Williamson volt a San Franciscó-i Fantasy stúdióban, a 65 éves, és szólóban már 16 albumot készített Iggy Pop lakóhelyén, Miamiban rögzítette az éneksávokat. A három évvel ezelőtt a Rock And Roll Hírességek Csarnokába beválasztott Stooges hamarosan turnézni indul.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Lenne itt egy kis gond az összehajtható telefonokkal

Lenne itt egy kis gond az összehajtható telefonokkal

Kényszergyógykezelésre küldték a csecsemőjét kádba fojtó anyát

Kényszergyógykezelésre küldték a csecsemőjét kádba fojtó anyát

16 lövés a földön fekvő áldozatra – maradt  a rendőr enyhe büntetése

16 lövés a földön fekvő áldozatra – maradt a rendőr enyhe büntetése

A véreskezű sztárszakács

A véreskezű sztárszakács

Tatabánya Magyarország legboldogabb városa

Tatabánya Magyarország legboldogabb városa

Újabb óriásbírságot szabott ki Brüsszel a Google-ra

Újabb óriásbírságot szabott ki Brüsszel a Google-ra