szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nabucco című opera címszerepében tért vissza a brit Királyi Operaház színpadára Plácido Domingo, aki először énekel Giuseppe Verdi egyik legnépszerűbb operájában. A londoni bemutatón a világhírű tenor azt mondta, hogy nem akar lassítani munkatempóján, fellépéseinek naptára egy évre előre teljesen betelt.

A 72 éves Domingo az elmúlt három hónapot Verdi-operák - Simon Boccanegra, Rigoletto - főszerepeiben töltötte Valenciában, Berlinben, Bécsben és New Yorkban. A következő négy hónapban további hat európai városban lép fel.

"Ha pihenek, rozsdásodom" - olvasható honlapjának mottóján, ami a tenor szerint eddigi életvitelét tükrözi, amelyen nem kíván változtatni.

"Ezt csináltam egész életemben, és azt tervezem, hogy folytatom" - mondta a Reuters brit hírügynökségnek a hétfő esti bemutató után, amelyet még három előadás követ áprilisban a Covent Gardenben.

Domingo hangsúlyozta, hogy élvezi az új szerep jelentette kihívást, 1959-ben kezdődött karrierje során Babilónia királya a 142. szerepe. Először énekel a Nabuccóban, amelyet idén az olasz zeneszerző születése 200. évfordulója alkalmából mutattak be.

A tenor szerint a szerep bonyolult, és kevés ideje volt a próbákra. "De nagyon örülök annak, ahogy sikerült" - hangoztatta.

A kritikusok egytől-egyig méltatták Domingo erőteljes baritonját, amely életet lehelt az előadásba. "Éneklése olyan érzelemgazdag, amellyel még mindig uralja a színpadot" - írta Michael Church, a The Independent brit napilap ítésze.

Az operát április 29-én, világszerte élő előadásban közvetítik a mozikban világszerte.

Londoni tartózkodása idején Plácido Domingo átveszi a londoni City kitüntetését, a tiszteletbeli szabad polgár címet, amellyel a brit főváros életművét ismeri el. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bodolay Géza az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon