szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába számítják a nők korát Hollywoodban úgy, mint a kutyákét, azért vannak, akik hatvanéves korukban is tündökölnek. Íme, a dögös hatvanasok galériája.

Felhördültek jó páran, amikor Miss Marple szerepére 2011-ben az akkor 38 éves Jennifer Garnert kérték fel. De nem újkeletű a hollywoodi időszámítás: a legendás Diploma előtt című 1967-es filmben Mrs. Robinsont a forgatókönyv szerint 27 éves Katharine anyját, az akkor 36 éves Anne Bancroft testesítette meg (a színésznő 2005-ben, 74 évesen hunyt el). A Telegraph újságírója szerint az álomgyárban úgy számít a nők életkora, mint a kutyáké, míg a férfiakra pont az ellentettje igaz. Jack Nicholson, Sean Connery hetven év fölött is játszhat ötvenes karaktereket, lehet attraktív, tombolhat benne a tesztoszteron, megkaphatja a legvonzóbb partnereket.

Susan Sarandon
©

Ehhez képest az ötven felett már az egykori szupermodellek sem nagyon tudnak labdába rúgni. Pedig nemrégiben megmutattuk, milyen hihetetlenül dögösek az ötven körüli nők is, most utánanéztünk, hogy tartják magukat a hatvanasok. Susan Sarandon 66 évesen például jobban néz ki, mint fiatalkorában, de René Russo (59) és Sigourney Weaver (63) is irigylésreméltó fizikummal rendelkezik. Utóbbi két éve például kapott egy Mrs. Robinson-szerű szerepet is a Céges buli című filmben, és azt nyilatkozta, hogy igenis létezik szexuális aktivitás a nőknél ebben a korban is.

Grace Jones
©

Lauren Hutton Playboy-nyusziként kezdte, és még 61 évesen is meztelenül fotózkodott a Big magazinnak 2005-ben. Azóta jó pár év eltelt, de még mindig nem panaszkodhat. Twiggy (63) nagy csillagszemeivel hódított a hetvenes években, negyven évvel később még mindig gyönyörűek, csak a szarkalábak szaporodtak meg körülöttük. Christie Brinkley pedig a Sport Illustrated üdvöskéje volt, de 500-szor szerepelt magazinok címlapján, 2005-ben pedig az SI 40. évfordulója alkalmából beválasztották a hírességeik csarnokába.

Christie Brinkley
©

A jamaicai származású, botrányos kitárulkozásáról híres, Grace Jones 65 éves nimfateste még mindig makulátlan, és a Csokoládéban megismert svéd Lena Olin (59) is kap még dögös szerepeket, hiába ünnepli a hatodik x-et pár hónap múlva.

A következő részben a hetven körülieket mustráljuk, de lesz még dögös nyolcvanas galéria is a hvg.hu-n.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

„Nyugodj békében, drága Mari!” – kollégák, barátok, politikusok búcsúznak Törőcsik Maritól

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve

Audi A3 35 TDI-teszt: a dízel jó hírneve