szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eltűnt a Vígszínház honlapjáról az Alföldi Róbert rendezte Mephisto előadás, amely a Nemzeti Színház utolsó bemutatója volt, és novembertől játszotta volna a színház - írja a 7ora7.hu. A Vígszínház vasárnap közölte: csak októberig hirdették meg műsorukat, a továbbiak még "egyeztetés alatt állnak", honlapjukra estére visszakerült a darab a szezon bemutatói közé.

Az Alföldi Róbert rendezte Mephisto, amely a Nemzeti Színház utolsó bemutatója volt és novembertől a Vígszínházban játszanák, már nem található a színlapja a Vígszínház honlapján, és a bemutatók közül, sőt a bérlethirdetésből (az Álomévad bérletben szerepelt volna a Mephisto) is eltűnt a produkció - írja a 7ora7.hu.

A Nemzeti Színház elmúlt öt évének egyetlen továbbvitt előadása lett volna a Mephisto. A 7óra7-nek adott nyári interjújában Alföldi Róbert azt mondta, Vidnyánszky Attila is hozzájárult, hogy az előadást átvigyék a Vígszínházba. Először november 8-án lett volna látható a Mephisto a Szent István körúton.

©

A szombati Pozsonyi Pikniken a Vígszínház jegyárusító standjánál azt mondták, nem kerül sor a bemutatóra. A pénztár korábban kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy lesz-e novemberben Mephisto a Vígszínházban.

A Vígszínház vasárnap közölte: október végéig hirdette meg műsorát. "A későbbi hónapok részletes programja – a budapesti színházi szokásoknak megfelelően – még egyeztetés alatt áll. Erről és minden aktuális információról a színház honlapján időben tájékoztatjuk Önöket" - írták.

A Nol.hu vasárnap este vette észre, hogy a szezon bemutatói közé visszakerült a Mephisto, igaz egyetlen információ van róla: Alföldi Róbert rendezte. Szereposztás és dátum nincs - írja a lap.

A héten derült ki: Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter pályázik a Vígszínház igazgatói állására. A jelenlegi igazgatói ciklus 2014. január 31-ig tart.
Kapcsolódó kérdéseinket elküldtük a Vígszínház sajtóreferensének, amint válasz érkezik, közöljük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!