szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pályatársak, a kulturális élet jeles szereplői és a tisztelők sokasága búcsúzott Budapesten az augusztusban elhunyt zeneszerzőtől. Temetését szűk körben tartják majd Szombthelyen.

Pályatársak, a kulturális élet jeles szereplői és a tisztelők sokasága búcsúzott hétfőn a városmajori Jézus Szíve plébániatemplomban az életének 72. évében elhunyt Vukán György zeneszerző-zongoraművésztől.

Az engesztelő szentmise után Berkes Balázs bőgőművész, a Creative Art Trióban Vukán György muzsikustársa, majd Freund Tamás agykutató és Törőcsik Mari színésznő búcsúztatta az augusztus 12-én elhunyt Kossuth- és Erkel-díjas művészt. Végül Szakcsi Lakatos Béla eljátszotta a templomban Vukán Last Message című darabját.

A barátok és tisztelők a zongoraművész gyakori fellépéseinek helyszínén, a közeli Mezzo Étterem falán elhelyezett koszorúnál róhatták le kegyeletüket egy szál virággal. 

Vukán Györgyöt szűk körben temetik el Szombathelyen, szülei sírjába.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!