szerző:
hvg.hu

Hazánk legaktívabb és legizgalmasabb jazz-pop formációja, a Peet Project immár másodszor látogat az Egyesült Államokba, műfaja legnevesebb fesztiváljára. Mindeközben idehaza megjelenik a zenekar első saját magyar nyelvű felvétele.

A Catalina Island JazzTrax fesztivál a világ egyik legnevesebb jazz rendezvénye, amely 2011-ben és 2012-ben is elnyerte "az USA legjobb jazz fesztiválja" címet. A fesztivál helyszíne a Los Angelestől mintegy 35 km-re lévő Santa Catalina sziget, a koncerteknek a 1929-ben épült Catalina Casino patinás színházterme ad otthont.

A Peet Project egyedüli európai meghívottként és a magyar zenekarok közül elsőként kapott felkérést a fesztiválon való koncertezésre. A fesztivál idei fellépői között olyan nagyságok szerepelnek, mint David Benoit, Earl Klugh, Peter White, a Fourplay, Euge Groove és a műfaj jelenlegi első számú sztárja, Boney James. Peeték számára külön öröm, hogy közvetlenül a legendás Tower of Power szólóénekese, Larry Braggs előtt léphetnek színpadra. Larryt már ismerősként köszönthetik, hiszen a tavasszal - ugyancsak egyedüli európai meghívottként – többek közt a Tower of Powerrel léptek fel a floridai Seabreeze Jazz Fesztiválon, ahol a 9000 fős közönség álló ovációval ünnepelte a magyar zenekart, melynek felvételeit tavaly mintegy kétezer alkalommal játszották a tengerentúli rádiók, ezzel a csapat – számos nagy nevet megelőzve – több amerikai smooth jazz listára is felkerült. A csapat harmadik, Overseas című albuma 2013 májusában jelent meg Magyarországon és az USA-ban, s idehaza máris pozitív szakmai kritikákkal büszkélkedhet.

A mostani fesztiválszereplés mellett a zenekar interjút ad több jazz rádióadónak is és ellátogat a szórakoztatóipar fővárosának legendás jazz klubjaiba is. Persze, ha már Los Angeles, akkor nem lehet kihagyni a filmekből jól ismert helyszínek - Venice Beach, Beverly Hills és Hollywood - felkeresését sem.

 A Peet Project azonban legalább ilyen fontos feladatának érzi, hogy a hazai közönséggel is megszerettesse ezt a zenei stílust, hiszen a jazz, a funky és a legmodernebb zenei irányzatok elemeiből építkező muzsikájuk egyszerre kellemes és elsöprően energikus. Hiába a nemzetközi sikerek, a zenekar Magyarországon érzi igazán otthon magát. E törekvések gyümölcsei a zenekar első saját magyar nyelvű felvételei, a Bízd magad most rám!, mely a zenekar aktuális lemezén hallható Trafiq Jam című szám, és a Nem kell más, mely ugyanarról az albumról a No More Lies című szerzemény magyar nyelvű változata. Külön érdekesség, hogy a zenekar elkészítette az R-GO legendás, Megy a lány című slágerének Peet Project-féle változatát is.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Óriási akkumulátorral jön egy olcsó androidos telefon

Óriási akkumulátorral jön egy olcsó androidos telefon

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Kiégett egy magyarokat szállító busz Horvátországban

Kiégett egy magyarokat szállító busz Horvátországban

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

Megint robbant valami Észak-Koreában

Megint robbant valami Észak-Koreában

Visszakövetelik a Mona Lisát? Francia-olasz minikrízist okozott a Leonardo-évforduló

Visszakövetelik a Mona Lisát? Francia-olasz minikrízist okozott a Leonardo-évforduló