szerző:
hvg.hu

Áttekinthető jogdíjosztást és kedvezőbb árképzést ígér a svéd Epidemic Sound jogkezelő óriást képviselő hazai cég. A jövő januárban, egyelőre csak üzletek, vendéglátó-és szórakozóhelyek háttérzenei szolgáltatásával piacra lépő szervezet célja lenyomni az Artisjust.

Alig két nappal azután, hogy a svéd Epidemic Sound jogkezelő kilencven előadót és közel 28 ezer zeneszámot szipkázott el az Artisjustól, a céget Magyarországon képviselő CloudCasting Kft. közleményben jelentette be piacralépését. A cég első körben a jogdíjbevételek jelentős részét jelentő, szállodák, üzletek, szórakozó-és vendéglátóipari egységek által fizetett háttérzenei jutalékok esetében kínál majd az Artisjusénál kedvezőbb kondíciókat.

"A CloudCasting több európai országban korábban már sikeresen indított el közvetlen jogkezelt zenén alapuló háttérzenei szolgáltatást. A népszerűség oka: előnyös a háttérzenét használó üzleteknek, mert kedvezőbb a díjszabása, és előnyös a jogtulajdonosoknak is, mert közvetlenül, kiszámítható módon kapják a jogdíjakat" - áll a CloudCasting Kft. közleményében, melyből nem maradt ki a hadüzenet töltet sem: "2014. január elsejétől az üzleteknek lehetősége lesz arra, hogy az Artisjus díjszabásánál kedvezőbb áron kapjanak minőségi zenét."

Miután az NKA-s jogdíjmutyi kapcsán feltépődtek az Artisjus sebei, a helyzet határozottan kedvez egy olyan jogkezelőnek, aki a zenészek számára átlátható jogdíjfizetést, az ügyfeleknek pedig kedvezőbb díjszabást ígér.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!