szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fiatal dizájnerek különleges térinstallációjával, a VJ Centum fényfestésével, valamint live acttel kezdődik Budapest első, fiatal alkotók által újraértelmezett Hanuka Fesztiválja november 27-én, szerdán.

A Negyed6Negyed7 kulturális fesztivál több mint harminc helyszínen, száznál több programmal várja november 27-december 5. között az érdeklődőket. A szervezők már a fesztivál megnyitójával is szeretnék szimbolizálni, hogy  nem egy hagyományos vallási ünnepről van szó.

Ez az első alkalom, hogy Budapest történelmi zsidónegyedének közepén (a Gozsdu Udvarban) állítanak fel egy térinstallációt az ünnep idején. A BLOKK Építész Műhely Hanukia Padja – a fesztivál találkozópontja – egyszerre fejezi ki, hogyan lehet kreativitással, civil összefogással és innovációval újraértelmezni, "kinyitni" egy vallási ünnepet.

Negyed6Negyed7 Hanuka Fesztivál megnyitója szerdán 19:30-kor lesz fényfestéssel és live acttel egybekötött gyertyagyújtással a Gozsdu ‘C’ (középső) Udvarban felállított Hanukia Padnál. Az ünnep minden estéjén itt lesz a találkozó, a fél nyolcas gyertyagyújtások után pedig innen közösen sétálnak át a hanuka-tanulások rendhagyó helyszíneire, majd az esti bulikra, koncertekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Arizonában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Arizonában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Többször is havazni fog a jövő héten

Többször is havazni fog a jövő héten