szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar zenei élet karizmatikus figurái álltak össze, hogy konceptalbumot készítsenek a szerelem-szakítás jegyében. A bemutató a hamarosan újra a helyére kerülő A38 Hajón lesz február 12-én.

 „Kosz klub néven indítottunk egy improvizációs estet a Központban, nagyjából azokkal a tagokkal, akik a lemezen is közreműködtek. A Dirty 12 (A piszkos tizenkettő) az egyik kedvenc filmem, innen a Dirty. Zságer Ákos pedig hozzátette a Flow-t, amely a flow-élményre utal. Olyan, mintha egyedül egy hajón ringatóznál” – mesél Szőcs Gergő dobos és ötletgazda a Dirty Flow Club név születéséről. Szőcsöt korábban ugyanúgy láthattunk Yonderboi zenekarában, mint a Neóban vagy a Mystery Gangben, a Realistic Crew-ban, a Akkezdet Phiaiban, mint a Twistben.

A körülbelül két éve készülő lemez megvalósításában túlzás nélkül a magyar underground színe-java vett részt, hiszen az alaptagok - Szőcs Gergő (dob), Kovács Andor (gitár), dj Mango, Zságer-Varga Ákos (zongora), Bodóczy Undos Zoltán (ének) – mellé csatlakozott a három karizmatikus énekesnő, Alba Hyseni, Hodosi Enikő, Sena, a Jazzékiel-alapító Hegyi Áron, a Qualitons-basszusgitáros Hock Ernő, a színész Horváth Illés, Kollár-Klemencz Gergő, a csellista-zeneszerző Márkos Berci, Tanka Balázs énekes a Turbóból, a groove-maszter Sabák Péter, a hangmérnök-producer-gitáros Sándor Dani, a dobos Somló Dani – csupa ego, csupa zseni.

Kivételes alkalom lesz a Dirty Flow Club február 12-i lemezbemutatója, hiszen ebben az összeállításban ezek a muzsikusok még soha nem álltak színpadra – egészen biztos, hogy a logisztikai mellett a zenei lesz a fő élményforrás az A38-on, ahol természetesen már be lehet szerezni és haza is lehet vinni a nagyszerű albumot. Az estet a Sabák-féle Amoeba trió vezeti fel.

A Dirty Flow Club albuma addig itt hallgatható meg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Így költené el a kormány a válságkezelésre érkező hatezer milliárd forint EU-pénzt

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken

Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken