szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hozzátartozók, barátok, ismerősök, s néhány zenészkolléga búcsúztatta péntek délután Herpai Sándort a szentendrei templomban – írja a Blikk.

"Sanyi biztosan tíz perc után felállt és lelépett volna innen, ugyanis nem szerette a szomorú hangulatot" – mondta a Blikknek Lerch István billentyűs, aki a V'Moto-Rockban együtt zenélt Herpaival, s aki a mai napig úgy emlékezik rá, mint amilyen hosszú évekkel ezelőtt is volt.

"Sanyival számos közös kalandunk volt, amelyekre szívesen gondolok vissza. Nagy harcos volt, olyan ember, aki amit a fejébe vett, addig hajtott, amíg el nem érte a célját. Tizenhat éves korunk óta együtt zenélünk, együtt nőttünk fel. Külföldön turnéztunk, rettenetesen sok helyen jártunk. Jó kis csapatot alkottunk, bohémak voltunk, szerettük a lányokat, meg persze ők is minket. Sanyi jóképű, határozott és nagyon szorgalmas férfi volt. Amikor legutóbb beszéltünk, és kérdeztem, Sanyikám, hogy vagy, azt mondta: esik, kel. De valahogy eddig mindig túljutott a nehéz időszakokon. Azonban a szerencsében még bízott, hiszen lottószelvényt gyakran vásárolt" – tette hozzá.

"Haragszom rá egyébként, mert meglógott egy kötelezettség elől. Egy barátomhoz mentünk volna ki Los Angelesbe, de közben megállt a repülő Las Vegasban. Azzal töltötte az ottlétét, hogy jegygyűrűt keresett a feleségének. Amikor visszamentünk volna, nem jött velem, mert elköltötte a pénzét gyűrűre. Úgyhogy mondtam, hogy jön nekem még egy úttal, de sajnos ezt már nem tudom behajtani rajta" – mesélte a lapnak Lerch István, aki mellett Csepregi Éva, az LGT-s Karácsony János és a kormorános Koltay Gergely is ott volt a búcsúztatáson.

A V'Moto-Rock legendás dobosa február 14-én hunyt el, miután leányfalui otthona közeléből súlyos állapotban kórházba vitték, ahol azonban nem tudtak rajta segíteni.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!