szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűzfalfestő pályázatot hirdetett Kazinczy Utca címmel Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület és a Színes Város Csoport: a kiírás célja, hogy a budapesti Király utca és Kazinczy utca sarkán lévő 250 négyzetméteres tűzfalra olyan művészeti alkotás kerüljön, amely térképként tájékoztatja az utcába érkező magyar és külföldi turistákat a helyi értékekről.

A felfestésre váró térképterveknek egyfelől az idelátogatókat kell tájékoztatniuk a helyszín sokszínűségéről, másfelől cél az, hogy a térkép alapján rövid idő alatt azonosíthatók legyenek a környék szolgáltató és kulturális helyszínei. Ezek mellett szempont még, hogy a térkép bővíthető és módosítható legyen - közölte Flór Péter, a Színes Város Csoport titkára csütörtökön az MTI-vel.

A látványterveket május 7-ig várják, a részletekről a csoport weboldalán (www.szinesvaros.hu/index.php/hu/palyazat) lehet tájékozódni.

A Kazinczy utca és környéke Budapest egyik legforgalmasabb negyede, amely az elmúlt évek során a külföldiek által is kedvelt turisztikai látványosság lett. A "Kultúra Utcájában" ma csaknem 40 vendéglátóhely működik, valamint számos műemléképület, két egyetem és múzeumok is találhatók a környéken. Erzsébetvárosban először 2010-ben vetette fel a tűzfalak színesítésének és művészeti célú kreatív hasznosításának gondolatát Ocztos István építész, elképzelését pár évvel később a kerület önkormányzata is felkarolta.

Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület azért dolgozik, hogy élővé és élhetővé tegye a kerületet a környék lakói, az önkormányzat, és a gazdálkodó szervezetek érdekeinek összehangolásával. 

A Színes Város Csoport az ország első tűzfal- és köztérszínesítő civil szervezete, amely az eddigi csaknem hat éves működése során egy új, legális városszínesítő mozgalmat indított el Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Igazi hungarikumoktól is függ a magyar cégek profitja – HVG Top 500 rangsor

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól

SOS Központ szolgáltatást indított a Telenor, az idősebb családtagoknak jöhet jól