szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Conchita Wurst első helyre került az orosz iTunes letöltési listán, miközben a politikusok pokolba kívánják őt és egész Európát. Sőt, most egy képviselő kitalálta, hogy lépjenek ki az Eurovízióból, és rendezzenek inkább saját Eurázsiai dalversenyt.

Az oroszoktól az volt az első hír az Eurovízió döntője után, hogy legszívesebben visszafoglalnák Ausztriát, hogy rendet teremtsenek. A politikusok felháborodtak Conchtia Wurst győzelmén, sőt most már azt követelik, hogy hagyják ott az Eurovíziós Dalversenyt.

A kommunista párt országgyűlési képviselője, Valerij Riskin azt mondta: "A legutóbbi Eurovízió eredménye volt az utolsó csepp a pohárban. Azonnal ki kell lépni ebből a versenyből, itt az ideje, hogy véget vessünk ennek az őrületnek, ami nem tolerálható tovább. Minden évben Oroszország 40 millió eurót költ erre". A politikus szerint Oroszországnak van elég forrása, hogy megalapítsa saját dalversenyét,  Voice of Eurasia (Eurázsia hangja) címmel. "Szerintem az eurázsiai térségből minden ország, sőt még azon kívül is sokan támogatnának minket" – véli a politikus. Az orosz parlament családügyi bizottságának elnökhelyettese, Olga Batalina pedig azt mondta, hogy az Eurovíziós Dalverseny eredménye a tradíciók nélküli kultúra propagandájának következménye, melynek a meleg kultúra is a része.

©

Egy másik képviselő, Vitalij Milonov felszólította Vlagyimir Medinszkij kulturális minisztert, hogy tiltsa meg Conchtia Wurst oroszországi fellépéseit: "A színpadkép, a zene, ahogy ez az azonosíthatlan nemű egyed előadta, magában sértés Oroszország többségének, és még sok más országnak" – nyiltakozta, miközben a Rise like a phoenix valójában Oroszországban is közönségkedvenc. Az iTunes fizetős letöltési listán első helyre került, míg saját küldötteik, a Tolmachevy Sisters csak a 13. helyen vesztegel.

Utánanéztünk, a magyar iTunes listán Kállay-Saunders megelőzi Conchtia Wurstot. A Running a 4., a Rise like a phoenix az 5. helyen áll.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

Oltóközponttá alakítja irodái egy részét a Google

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából

OGYÉI-főigazgató: Nem csak Magyarország vehet Európában az orosz vakcinából